کد خبر:190805
پ

نکاتی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز

سازمان دامپزشکی کشور در اطلاعیه‌ای نکات لازم جهت انتخاب و نگهداری ماهی قرمز برای سفره هفت سین را توصیه کرد.

سازمان دامپزشکی کشور در اطلاعیه‌ای نکات لازم جهت انتخاب و نگهداری ماهی قرمز برای سفره هفت سین را توصیه کرد.

در این اطلاعیه آمده است: ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و
کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه و از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها
را به صورت متراکم و در محل و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی (از قبیل
شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب) نگهداری می نمایند، خودداری نمایند.

این اطلاعیه می افزاید: ماهی قرمز، دارای ظاهر، تحرک مناسب و شنای
متعادل باشد و از خرید ماهیانی که علائمی چون جمع شدن و تا خوردن باله‌ها،
وجود لکه های پنبه مانند در اطراف دهان، زخم یا لکه‌های سفید متمایل به
خاکستری یا قرمز روی بدن دارند ، خودداری شود.

طبق این اطلاعیه لبه باله‌ها نباید خورده و سائیده شده باشد، چشم‌ها
نباید به صورت یکطرفه یا دوطرفه بیرون زده باشد و پولک‌های (فلس‌های) ماهی
نیز نباید ریخته شده باشد.

این اطلاعیه می‌افزاید: در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز مثلاً در
خانه و کنار سفره های هفت سین مقدار آب موردنیاز هر قطعه ماهی انگشت قد
حداقل یک لیتر منظور شود و یک تا دو بار در هفته آب ماهیان را تعویض کنید و
از شن و ماسه های رنگی و تیز جهت تزئین آکواریوم ها و تنگ های ماهیان
استفاده ننمایید.

همچنین دراین اطلاعیه بر شستشوی دوره ای آکواریوم‌ها و ضدعفونی و
گندزدایی آنها با محلول های نمک طعام (سی گرم در لیتر به مدت ده دقیقه)
تاکید شده که ترکیبات مورد نیاز از آمونیوم چهار تایی به مقدار ۱-۱/۰ گرم
در لیتر آب به مدت ۱۵-۱ دقیقه و یا ترکیبات ید به مقدار ۲۰۰ میلی گرم در
لیتر آب به مدت ۱۰ ثانیه تشکیل می‌شود.

سازمان دامپزشکی تاکید کرده است: بعد از هر بار دست زدن به آب یا
ماهیان زینتی باید دست‌ها را با آب و صابون به صورت کامل شست و از دست زدن
کودکان به ماهیان باید جلوگیری کرد.

این اطلاعیه درمورد غذای ماهیان می‌آورد: ماهی قرمز باید با غذاهای کم
پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب
شناور بماند؛ استفاده از غذای آماده بهتر است و غذادهی باید یک یا حداکثر
دو بار در روز و به اندازه ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.

طبق این اطلاعیه غذاهای ماهیان آکواریومی باید در جاهای خنک ، تاریک و
خشک در ظروف کاملاً در بسته و با رعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی
نگهداری شود.

سازمان دامپزشکی همچنین توصیه کرده است: دوره حداقل ۲ هفته‌ای
قرنطینه‌ای برای ماهیان جدیدالورود در یک آکواریوم جداگانه مهیا شود و در
صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در ماهیان آکواریومی به دامپزشک و در
صورت بروز هر نوع علایم و ناراحتی‌های پوستی در اعضای خانواده به پزشک
مراجعه شود.

بر اساس این اطلاعیه، آب مورد استفاده بدین منظور باید بهداشتی بوده و
در مورد آب های شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی شده و یا جهت
تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت ۴۸ ساعت در ظروفی دهان
گشاد نگهداری و ذخیره گردد.

سازمان دامپزشکی توصیه کرده است: در صورت عزیمت به مسافرت و یا ترک
منزل ماهیان را دراماکن محصور مجاز مشخص شده جهت این منظور رهاسازی کرده و
یا آن را به اقوام خود داده و یا به آکواریوم دارها تحویل نمایید.

در این اطلاعیه توصیه شده است: از قرار دادن آکواریوم ها و یا تنگ های
ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه
خودداری نمایید.

کلیدواژه : کد خبر: ۴۹۷
پرتال خبری تحلیلی شهرستان آران و بیدگل
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید