آسیب های اجتماعی و بحران طلاق در آران و بیدگل

1393/05/15
42
0
اجتماعیازدواج و خانواده
کد خبر :1174
به گزارش خبرنگار پرتال خبری آران و بیدگل\"ای بی نیوز\"،اصغر خادم مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) با توجه به آسیب شناسی پرونده های حمایتی گروه ها ی طلاق و گزارشات دادستان اظهار نمود : که 40درصد طلاق ها مربوط به عامل اعتیاد و 40 درصد آن به خاطر ورود ماهواره و اثرات آن از جمله سست شدن بنیان و تحکیم خانواده ها می باشد.لذا 20 درصد بقیه را می توان به سایر علل از جمله ازدواج در سنین پایین – ازدواج های عاشقانه و خیابانی – عدم شناخت کافی زوجین قبل از ازدواج – بیکاری و....برشمرد وهمچنین درصد بیشتر طلاق ها از قشر دانش آموزان می باشند.
در ضمن با توجه به افزایش 12 درصدی پرونده های طلاق در سال 94 در کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان آران و بیدگل (کما اینکه بسیاری از زنان مطلقه بدلیل حفظ آبرو و کرامت انسانی از ورود به حمایت محروم هستند) حساسیت این موضوع را بیشتر می کند.
علی ستوده کارشناس فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) تصریح کرد : اگرچه رسالت کمیته امداد امام خمینی (ره) در سال های اخیر توانمند سازی خانواده ها و شناسایی استعدادهای نهفته مددجویان و هدایت آن ها به سمت خود کفایی و ارتقاء مهارت های زندگی – تغییر نگرش مددجویان به زندگی – آگاه سازی والدین از خطرات اعتیاد و ماهواره با حضور اساتید مجرب  ،
آموزش های دختران در آستانه ازدواج و نوعروسان ، زنان مطلقه جهت تشویق به ازدواج مجدد جهت در امان ماندن از آسیب های اجتماعی و بازسازی خانواده ، برنامه های مشاوره فردی و گروهی با روش ها و ابزارهای مختلف آموزشی نتوانسته است انتظارات ما را به طور کامل براورده نماید. بنابراین لازم است که قبل از هر چیزی روی جنبه پیشگیری این پدیده اچتماعی به کمک مسئولین مربوطه گام برداشت .
\"\"
خانم فاطمه سلامی کارشناس ارشد مشاوره در کمیته امداد راهکارهای پیشنهادی جهت ترسیم الگوی مطلوب خانواده و کاهش پدیده طلاق را تشریح کرد :
1 – فرهنگ سازی خانواده ها در جهت استفاده صحیح از تکنولوژی بخصوص ماهواره،اینترنت،گوشی همراه و اثرات آن و کاهش استفاده از این ابزارها بخصوص ماهواره توسط اعضاء خانواده
2 – لزوم انجام مشاوره قبل ، بعداز ازدواج و گسترش خدمات مشاوره ای در کشور (البته در توضیح این مطلب می توان اظهارنمود که استفاده از خدمات مشاوره ای با توجه به هزینه های آن امکان آن برای همه اقشار بخصوص آسیب پذیر وجود ندارد)
3 – فراهم نمودن زمینه اشتغال برای جوانان جهت جلوگیری از آسیب های اجتماعی بخصوص اعتیاد به مواد مخدر
4 – تقویت نظام آموزشی کشور  در پرورش مهارت های زندگی و قابلیت همسرگزینی
5 – برگزاری کارگاههای آموزشی و همایش ها در شهرستان جهت آگاه سازی خانواده ونسل جوان
بنابراین لازم به یاد آوری است که یک دست صدا ندارد پس لازم است که مسئولین و سازمان های مربوطه دست یاری به هم بدهند تا هر روز شاهد کمتر پدیده طلاق باشیم.
\"\"
هشدار به مسئولین عزیز:
1 – آموزش و پرورش : با توجه به اینکه سهم عمده از آمار طلاق در سنین دانش آموزان می باشد لازم است تمهیداتی در این خصوص برنامه ریزی کرد :
آموزش مهارت های زندگی و توانایی برقراری روابط بین فردی و مقابله با فشارهای روانی به دانش آموزان  عدم اتکاء به دوستی های به اصطلاح خیابانی یا اینترنتی ارتباط مستمر دانش آموزان با واحد مشاوره ومربیان پرورشی مدارس مشاورین مدارس در طول تابستان نباید از دانش آموزان و مشکلات آن ها به دور باشند
2 – نیروی انتظامی : با توجه به اینکه عامل اعتیاد سهم مهمی در پدیده طلاق دارد ، لازم است که این ارگان آگاه سازی نسل جوان را از پایه ابتدایی به بالاتر از طرق مختلف برگزاری کارگاه ، نمایشگاه،فیلم و... بیشتر از قبل مد نظر داشته باشد.درضمن بستری را برای حمایت معتادین جهت ترک با همکاری بهزیستی فراهم آورند.
3 – بهزیستی : از آنجایی که آموزش و آگاه سازی نقش مهمی در بحث پیشگیری از پدیده طلاق دارد لازم است سازمان از طریق برگزاری همایش ها – کارگاه ها – به طور مستمر در سطح شهرستان جهت ایجاد آموزش های قبل از ازدواج و خانواده سالم وموفق – روشهای فرزندپدری و احداث مراکز مشاوره ای رایگان و یا با حداقل هزینه برای عموم مردم همکاری داشته باشد.
4 – اداره کار و امور اجتماعی شهرستان جهت فراهم نمودن زمینه اشتغال جوانان( مراکز کاریابی و فنی حرفه ای و ...)
\"\"
درپایان مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) از فراخوان اولین کنگره ملی مشاوره ، خانواده و توانمندسازی اقشار آسیب پذیر جامعه خبر داد.
اصغر خادم در راستای هرچه بهتر خدمت رسانی به جامعه ی هدف و ارتقاء سلامت خانواده ها از همه ی  اساتید و صاحب نظران و کارشناسان و دانشجویان با بهره گیری از تجربیات سازمان های زیربط با ارسال مقالات خود جهت شرکت در این کنگره ملی دعوت به عمل آورد.

;
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
کد امنیتی
ذره بین

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است

با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.