از ثبت ملی آیین سنج‌ زنی آران و بیدگل در مرکز هیئت حیدری وشاد آران رونمایی شد

1395/07/18
51
0
فرهنگیتمام عناوین فرهنگی
کد خبر :5664
آران و بیدگل نیوز - منیره ملکیان: در ابتدای این مراسم، سخنگوی شورای اسلامی شهر آران و بیدگل، با بیان اینکه، رفتارهای آیینی، توسط اجتماع پذیرفته شده و آیین‌های مذهبی ارتباط انسان را با عالم ورای ماده نشان می دهد؛ در سخنانی تصریح کرد: انتقال پیام‌های فرهنگی، در قالب آیین‌ها رقم می‌خورد و از طریق این آیین‌ها می‌توان احساسات و عواطف انسانی را به نسل‌های آینده منتقل کرد.
احمدرضا سعیدی، خاطر نشان کرد: ثبت آیین سنج‌زنی مردم آران و بیدگل، یک رویکرد ملی، مذهبی است و ما امیدواریم با رونمایی از این آیین، درک مسلمانان از واقعه‌ی عظیم عاشورا عمیق تر گردد.

\"مراسم


وی تاکید کرد: عزاداری در شهرستان آران و بیدگل، به چهار شیوه‌ی سقایی، سینه‌ زنی، زنجیر زنی  و سنج زنی برگزار می‌شود که در حقیقت، آیین سنج زنی، اعتراضی نمادین به سپاه ملعون شمر در تازاندن اسب بر پیکر مطهر شهدای دشت کربلاست.
 سعیدی افزود: در راستای ترویج آیین سنج‌زنی و با توجه به این مطلب که با ثبت هر اثر، سازمان میراث فرهنگی ملزم به معرفی آن در قالب چاپ ?مجلات و کتاب های مربوطه است؛ به زودی کتاب \"سوگ آوای سنج\" اثرمجید نظیمی آرانی، با نگاهی به پیشینه‌ی این آیین سنتی و سیر تحولات آن در شهرستان، چاپ و روانه ی بازار کتاب خواهد شد.

\"مراسم

 در بخش دیگری از این مراسم نیز، جواد صدیقیان، ریاست اداره ی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل،  با اشاره به اینکه، از حدود دو سال قبل، مقدمات ثبت ملی آیین سنج‌ زنی آران و بیدگل، صورت پذیرفته است، ضمن سخنانی اظهار داشت: آیین سنج زنی، از جمله مراسمات عزاداری مردم شهرستان آران و بیدگل است که از گذشته های دور تا کنون، ادامه دارد.
 وی یادآور شد، آیین سنج زنی به نام آران و بیدگل، به شماره ???، در تاریخ ? خرداد، از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور، در فهرست میراث فرهنگی نا ملموس ثبت شده است.

 همچنین، تلاوت آیاتی از قرآن کریم، اجرای سرود ملی جمهوری اسلامی ایران توسط گروه موزیک پادگان شهید کبریایی، چاووش خوانی سنتی و مدیحه سرایی مداحان اهل بیت (ع) در سوگ شش ماهه ی کربلا، حضرت علی اصغر(ع)، بخش های دیگری از این مراسم معنوی بود.

شایان ذکر است؛ سنج زنی از جمله شیوه های عزاداری مردم آران و بیدگل در محرم به شمار می رود که هرساله، در شب تاسوعای حسینی اجرا می شود و عزاداران، از مرکز هیئت حیدری وشاد به سوی آستان امام زاده محمد هلال بن علی (ع) حرکت می کنند و با قرائت اشعاری مخصوص، به سنج زنی می پردازند.



;
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
کد امنیتی
ذره بین

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است

با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.