تاریخ انقلاب اسلامی در ابوزیدآباد

1392/11/23
49
0
اجتماعیتمام عناوین اجتماعی
کد خبر :3690

\"\"

انقلاب اسلامی ایران مهم ترین و بنیادی ترین رویداد در طول تاریخ معاصر اسلام است. اثر این رویداد به روشهای گوناگون و در اندازه های مختلف تقریبا در تمام کشورهای اسلامی مشاهده شده است. این انقلاب بزرگ تحت هدایت و رهبری فعال امام خمینی ره و دیگر علمایی که از وی پیروی می کردند به دست مردم ایران خلق شد. وقوع این حادثه باعث سرنگونی معجزه آسای خاندان پهلوی و شاه قدرتمند آن گردید و به تشکیل جمهوری اسلامی ایران منتهی شد. ایران به طور بنیادین از نظر سیاسی و فرهنگی از یک کشور غربمدار و غربگرا به یک کشور اسلامی مبدل شد. بی اغراق باید گفت که این رویداد تاریخی بدون بصیرت، استقامت، فداکاری و زمامداری و همچنین اراده خلل ناپذیر رهبر روحانی آن برای پیروزی، شاید امکان به وقوع پیوستن آن وجود نداشت. رهبری و هدایت انقلاب اسلامی به دست حضرت امام خمینی ره در تاریخ جهان معاصر اسلام بی نظیر است.

در بـین علل و عوامل انقلاب نقش روحانیون و علمای مذهبى در رهبرى و  سازماندهى حركتهاى انقلابى بیش از عوامل دیگر به چشم مى خورد. هرچند كه روحانیون بخشى از ملت اسلامى و طبقه اى از همین مردمند ولى بـخاطر نـقش اساسى كه در انقلاب داشتند و بخاطر ویژگیهاى خاصى كه در روحـانیت شـیعه وجود داشـته، آنـانرا ازبقیه رهبران مذهبى دیـگر مـمتاز مى سازد. مضافاً اینکه سابقه مذهب تشیع و ریشه های اعتقادی مردم و ارتباط قوی و استوار آنها با علماء و رهبران دینی، از مهمترین عوامل پذیرش نهضت امام خمینی ره و در ادامه زمینه ساز ایجاد حرکت های انقلابی بوده است. بدون تردید حضور چند صدساله روحانیت مبلّغ و آگاه در ابوزیدآباد، زمینه ساز تعمیق باورهای دینی مردم بوده است. حاج آخوند، آخوند ملاعبدالحسین ابوزیدآبادی، شیخ شهاب الدین مرتضوی، آخوند ملاعلی اکبر ابوزیدآبادی، میر ابوالقاسم الموسوی(امام)، میر عبدالرحیم امامی، میر محمدرضا امامی و حجت الاسلام شیخ علی مبارکی از جمله این بزرگواران هستند. همچنین حضور روحانیونی که در ایام مخصوص تبلیغ به ابوزیدآباد دعوت می شده اند نیز حکایت از ارادت دین دارانه­ی مردم این دیار دارد، از جمله آنها می توان به حضور حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدی ری­شهری در سالهای پایانی رژیم پهلوی در ابوزیدآباد اشاره نمود. در کتاب خاطره ها که به خاطرات حجت الاسلام محمدی ری­شهری پرداخته شده؛ این چنین آمده است:

«از سال 1347 تا پیروزی انقلاب اسلامی ضمن تحصیل و تدریس به تالیف و تبلیغ اشتغال داشتم...بتدریج برای سخنرانی در مجامع بزرگتر آمادگی پیدا کردم و به روستاهایی مانند داوودآباد(حوالی اراک)، ابوزیدآباد (حوالی کاشان) و شهرهایی مانند نهاوند، تویسرکان، محلات، بندرعباس، آبادان و زابل برای تبلیغ سفر کردم.»[1]

 امروزه کم نیستند عالمان، شاعران، ذاکران و روحانیون متعهد بومی که با اقتداء به بزرگان علم و دین، در منطقه ابوزیدآباد و خارج از آن به هدایت مردم و خدمت به دین خدا مشغولند. به گونه ای که امروزه بیش از چهل روحانی و طلبه علوم دینی ساکن و غیر ساکن منطقه ابوزیدآباد در تبلیغ شریعت اسلامی نقش به سزایی را ایفا می کنند.  بخشی از تلاش های روحانیت و نقش آنها در رهبری مبارزات انقلابی مردم منطقه ابوزیدآباد در نخستین شمارگان گنجینه انقلاب اسلامی در ابوزیدآباد وجهه همت جمعی از اعضای گنجینه قرار گرفته است.

 آغازین شمارگان مجموعه گنجینه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شهر ابوزیدآباد که طی چهار جلسه مصاحبه با حجت الاسلام و المسلمین شیخ حسن توکلی در پاییز و زمستان سال 1392 در مسجد جامع (خواجه) ابوزیدآباد صورت گرفته بود پس از پیاده سازی و ویرایش نهایی در اختیار مردم انقلابی و شهید پرور ابوزیدآباد قرار گرفته و در مراسم شب خاطره انقلاب که مورخ??/??/???? در مسجد زیارت امامزاده عبدالله برگزار گردید رونمایی شد.

گنجینه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس-ابوزیدآباد



[1]محمدی ری شهری، محمد، خاطره ها؛ انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، جلد اول، 1383، ص66

;
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
کد امنیتی
ذره بین

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است

با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.