حضرت محمد هلال بن علی (ع)، ستاره ای در کویر

1397/12/20
85
0
سیاسینماز جمعه
کد خبر :95
به گزارش پرتال خبری ای بی نیوز،نمایندگی ستادنمازجمعه شهرستان آران وبیدگل ،امسال هفتمین سالی است حجت الاسلام و المسلمین سید محمد موسوی، به عنوان امام جمعه و نماینده ولی فقیه در شهرستان آران و بیدگل حضور دارند. این سابقه طولانی سبب شده که ایشان بارها و بارها با قوت ها و استعدادهای نهفته در این شهرستان برخورد داشته و مشکلات و کاستی های مردم این منطقه را بشناسند. به مناسبت نزدیکی به ایام ولادت حضرت هلال ابن علی بن ابی طالب علیهما السلام، خدمت ایشان رسیدیم و از اوضاع و احوال شهرستان آران و بیدگل جویا شدیم. نکات مطرح شده توسط ایشان ما را نسبت به استعدادهای این شهرستان و جایگاهی که می تواند داشته باشد؛ آگاه تر کرد.
\"\"

 کدام ویژگی و خصلت را در مردم آران و بیدگل مشاهده فرمودید که به نظرتان آن ها را متمایز می کند؟

ولایت مداری، عشق و ارادت خاص به خاندان اهل بیت علیهم السلام، برگزاری مجالس پر شور و چشم گیر در مناسبت های دینی مثل: اعیاد و وفیات که انصافا حرکت های پر نشاط و چشم گیری است. همچنین دفاع از نظام و وفاداری به آرمان های انقلاب، حضور چشم گیر در نمازهای جمعه و جماعات، و جنب و جوش فراوان در حرکت های اجتماعی را می توان از امتیازات این شهرستان معرفی کرد.

 مشکلات اساسی که شهرستان با آن مواجه است را چه مواردی می دانید؟

یکی از مشکلات اساسی و جدّی، راه های شهرستان است. مثلا راه های مواصلاتی روستاها و شهرهای تابعه به طرف مرکز شهرستان به هیچ وجه مناسب نیست. که لازم است به وسیله وزارت راه و شهرسازی پیگیری و فراهم شود. مشکل دیگر، مشکل بهداشت و درمان است. ما دو بیمارستان در حال ساخت داریم که باید کار آن به پایان برسد. خیرین هم اعلام آمادگی کرده اند. ما در این زمینه به کمک دولت و مساعدت آن نیاز داریم و باید بیشتر به این مباحث توجه کنند. مشکل دیگر، صنایع موجود در شهرستان است که نیاز به سیاست های حمایتی دولت در این زمینه وجود دارد. چون صنایع در آران و بیدگل غالبا تک محصولی و مربوط به صنعت فرش است؛ باید در زمینه های مختلف، چه در تولید و تهیه مواد اولیه و چه در توزیع و فروش حمایت شوند. البته اصحاب صنایع، خودشان به زحمت این موارد را فراهم می کنند. ما صادرکننده نمونه کشوری در این زمینه داریم. اما نیاز به حمایت هنوز احساس می شود تا رونقی در صنعت، به خصوص در صنعت فرش ایجاد شود. چرا که درآمد شهرستان عمدتا از این طریق است. و اگر قرار باشد آن ها هم تعطیل یا نیمه تعطیل بشود؛ ما دچار مشکل خواهیم شد.

غیر از صنعت فرش، کدام صنایع و مشاغل در شهرتان وجود دارد؟

شرکت فولاد کویر را داریم که میله گرد تولید می کند و برای افراد زیادی کار تولید کرده است و قرار است فاز دوم آن به بهره برداری برسد. صنایع دیگری هم در شهرک صنعتی هلال مشغول به فعالیت هستند.

\"\"

 کدام ظرفیت ها در شهرستان وجود دارد که هنوز به فعلیت نرسیده است و جا دارد روی آن سرمایه گذاری شود؟

ما در شهرستان تمایل زیادی به قرآن می بینیم. جلسات متعددی در شهرستان برای حفظ، روخوانی و تفسیر قرآن وجود دارد. بنابراین فضا برای فعالیت های قرآنی خیلی آماده است. ما می توانیم نخبگانی را در شهرستان در زمینه علوم قرآنی، کلامی و تفسیری تربیت کنیم تا به عنوان مربی آموزش ببینند. آمادگی در این جا خیلی زیاد است. بنابراین ما به دانشکده یا دانشگاه علوم قرآنی نیاز داریم تا این استعدادها را شکوفا کنیم.

به لحاظ مراکز علمی و دانشگاهی ما الان دو دانشگاه پیام نور-یکی در آران و بیدگل و یکی در نوش آباد-، دانشگاه آزاد، دانشگاه علمی-کاربردی و دانشکده منابع طبیعی داریم. این مراکز باید هم به صورت کمّی و هم کیفی توسعه بیابد. همین طور حوزه های علمیه که به یک سری تعمیرات، اصلاحات و توسعه نیاز دارد. ما دو حوزه علمیه آقایان و دو حوزه علیمه خواهران داریم.

منابع طبیعی داریم که می تواند در شهرستان تحوّلی ایجاد کند. مثلا استحصال منیزیم از دریاچه نمک، گرچه هزینه بر هست و نیاز به منابع مالی فراوانی (حدود 100 ملیارد) دارد؛ اما بخش خصوصی اعلام آمادگی کرده است و می تواند به کمک دولت این کار را انجام دهند.

صنعت توریسم می تواند برای شهرستان درآمدزا باشد. ما اماکن و فضاهای باستانی و طبیعی داریم که می تواند برای باستان شناسان و گردشگران جذاب باشد. این ها استعدادها و ظرفیت هایی است که می تواند با پیگیری لازم به فعلیت برسد.

\"\"

 جایگاه حضرت هلال ابن علی علیه السلام را در شهرستان چگونه تبیین می کنید؟ مختصری از زندگانی ایشان بفرمایید.

حضرت محمد هلال ابن امیرالمومنین، ستاره ای است در این منطقه کویر که همه ما از تلالو و درخشش این ستاره نورانی بهرمند هستیم. ایشان طبق نقل تواریخ، فرزند بلافصل امیرالمومنین علیه السلام هستند که از مادر به امامه منتسب است. امامه دختر زینب، فرزند حضرت رسول صل الله علیه و آله است. در سال 64 هجری و در زمان خفقان بنی اميّه، از طائف به ایران هجرت می کنند. محبت و عشق و علاقه ای که مردم چل حصاران که شامل شهرستان کاشان، آران و بیدگل تا قم بوده و چهل پارچه آبادی بوده است- به اهل بیت داشته اند؛ سبب شده که ایشان این منطقه را انتخاب کنند.

آستان حضرت محمد هلال مرکز ثقل فعالیت های فرهنگی شهرستان است. جلسات و برنامه های دینی-مذهبی در آستان حضرت محمد هلال برگزار می شود. نمازهای جماعت باشکوه و جزء خوانی قرآن در ماه مبارک رمضان از جمله این برنامه ها است.

 

;
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
کد امنیتی
ذره بین

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است

با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.