دو سوم مردم آران و بیدگل عضو شرکت‌های تعاونی هستند

1394/12/15
36
0
اجتماعیرفاه و تعاون
کد خبر :1493
آران و بیدگل نیوز - حسین منصوری:  به‌مناسبت هفته تعاون  و با توجه به اهمیت آن در شهرستان آران و بیدگل گفت‌و‌گویی با ریاست اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان انجام شد که در ذیل به آن اشاره می‌شود.

\"دو

مرتضی رحیمی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار آران‌وبیدگل‌نیوز بیان کرد: از ابتدای تشکیل اولین شرکت تعاونی در سال ?? تا سال ?? حدود ??? شرکت تعاونی و از سال ?? تا سال جاری حدود ??? شرکت تعاونی در شهرستان تشکیل شده است که رشدی ??? درصدی طی ?? سال گذشته داشته است.
وی تعداد شرکت  تعاونی های تحت نظارت آن اداره را ??? شرکت برشمرد و افزود: این تعداد تعاونی حدود 1600 اشتغالزایی برای این شهرستان داشته است.
وی از برگزاری سه هزار و ?? نفر ساعت دوره های آموزشی رایگان برای مدیران،اعضا و کارکنان تعاونی ها در یکسال گذشته خبر داد و گفت:عمده آموزش ها در زمینه آموزش کامپیوتر ،حسابداری و قانون تجارت و مالیاتی انجام شده است.
رحیمی با اشاره به اینکه بیش از دو سوم مردم شهرستان آران و بیدگل عضو شرکت تعاونی ها هستند افزود: بیش از ?? هزار نفر از جمعیت ??? هزار نفری این شهرستان در شرکت تعاونی ها عضو هستند که این نشان از اهمیت شرکت تعاونی ها نزد مردم این شهرستان است.
وی از تاسیس ?? شرکت تعاونی در یکسال گذشته خبر داد و گفت:شرکت تعاونی سهام عدالت با حدود 63 هزار عضو بزرگترین شرکت تعاونی این شهرستان است.

شایان ذکر است در پایان به اهمیت و ضرورت تشکیل شرکت‌های تعاونی در کشور اشاره می‌شود:

نقشی که در قانون اساسی برای تعاونی ها در نظر گرفته شده است، می تواند منشاء تحولات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نیز باشد.
با وجود تاکید بر نقش تعاون، دولت و بخش خصوصی در فعالیت های اقتصادی قدرت بیشتری دارند و افزون بر 70 درصد اقتصاد کشور در اختیار دولت و مقداری هم سهم بخش خصوصی است و سهم پنج درصدی تعاون، گویای مظلومیت این بخش در فعالیت های اقتصادی است .
شرکت های تعاونی نهادهای مردمی هستند که بدون اتکا به کمک دولت باید توان مقاومت در برابر نابسامانی ها را داشته باشد و با همیاری اعضا بتوانند موجب رشد و توسعه جامعه شوند .
وجود روحیه تعاون می تواند مردم را در برابر سختی ها متحد سازد و با همکاری هم می توان زمینه گسترش اشتغال و انسجام بیشتر جامعه را هم فراهم کرد .
تشکیل نخستین اجتماع تعاونی را به قبل از میلاد مسیح در میان کشاورزان و ماهی گیران نسبت می دهند.
در ایران قدیم، همیاری مردم عادی با افراد ثروتمند و نیکوکار در ساخت راه ، پل ، کاروان سرا ، مسجد ،آب انبار و ... را می توان مشاهده کرد .
آغاز تعاون رسمی در ایران را باید سال 1303 شمسی دانست ؛ اما از لحاظ تشکیل و ثبت فعالیت های رسمی ، سال 1314 آغاز فعالیت تعاونی هاست .
مبنای ایجاد تعاونی ها نیاز افراد است، چون این نهادها این ظرفیت را دارند تا با پیشگیری از نابودی پیوند های اجتماعی با فقر مبارزه کرده ، میزان محرومیت از توسعه را کم و از میزان مهاجرت ها به شهرها، هم بکاهند .
فعالیت تعاونی ها که نقش موثری در تامین نیازهای اساسی مردم دارد، از عوامل موثر افزایش تولید، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی ایران بویژه در استان یزد است .
ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری، توزیع مناسب درآمدها و تامین نقدینگی از اهداف تعاونی ها در چارچوب افزایش تولید ملی است و هر اقدامی در برنامه توسعه باید متوجه افزایش تولید داخلی باشد .
همچنین تعاونی‎ها از طریق آموزش اعضا و با ایجاد رقابت سالم اقتصادی می تواند در کاهش میزان مصرف و افزایش میل به پس انداز در جامعه کمک کند.
با کمک تعاونی ها می توان رابطه سالمی بین اعضا و موسسه های اعتباری و مالی ایجاد کرد و نیازهای تسهیلاتی اعضا را تامین کرد .
اگر بخش تعاون بخواهد جایگاه خود را در جامعه توسعه دهد، توجه به افکارسنجی اهمیت بالایی دارد و می تواند با کمک رسانه ها و موسسه های فرهنگی و آموزشی به گسترش فرهنگ تعاونی در جامعه کمک کرد .
;
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
کد امنیتی
ذره بین

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است

با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.