هم داستانی در مقابله هوشمند با شیوع سوء مصرف مواد

1395/12/03
41
0
اجتماعیتمام عناوین اجتماعی
کد خبر :2573
آران و بیدگل نیوز، بشر در قرن بیست و یکم شاهد معضلات پیچیده‌ای در عرصه زندگی اجتماعی است؛ بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در آغاز هزاره سوم اعتیاد به مواد مخدر یکی از چهار بحران عمده جامعه جهانی است؛ چنانچه متخصصان و اندیشمندان عرصه تعلیم و تربیت به این موضوع توجه نکنند، قطعاً جامعه و به طور کلی نظام اجتماعی شامل نهاد خانواده، مدارس، دانشگاه‌ها و محیط آموزشی و سایر نهاد شهری و روستایی با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.
 سوال اساسی این است که برای مصون ماندن از آسیب های مذکور چه تدابیری باید اندیشید؟
\"هم

تصویب تشکیل کمیته علمی پژوهشی با عضویت سه دانشگاه مستقر درشهرستان اران بیدگل  اقدام هوشمندانه و مناسبی از سوی ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان است که با هدف بهره گیری از ظرفیت های آموزشی و پژوهشی دانشگاهها در مبارزه اصولی و تخصصی با معضل گسترش اعتیاد صورت پذیرفته است.

داده‌های علمی نشان می‌دهد که الگوی مصرف در جمعیت عمومی استان اصفهان بین 15 تا 64 سال و در چهار الگوی مصرف شامل تریاک، هروئین، شیشه و حشیش دیده می شود؛ این درحالی است  که الگوی مصرف در بین جوانان استان، گل (ماریجوانا)، حشیش و گراس بیشترین فراوانی را دارد و به تبع آن شهرستان آران و بیدگل نیز در این موضع آسیب پذیر خواهد بود.

تردیدی نیست که فعالیت‌های دولتی در شهرستان به تنهایی نمی‌تواند بحث مقابله  با شیوع مواد مخدر را قرین موفقیت سازد و اثبات لزوم حضور تمامی آحاد جامعه در زمینه کنترلِ این آسیب، نیازی به استدلال ندارد؛ اما در میان اثرات حضور دستگاه های دولتی، جایگاه فرهنگ و آموزش غیر قابل انکار است؛ بنابراین تمامی دستگاه‌های فرهنگی شهرستان در کنار دانشگاههای موجود باید با اهتمام جدی نسبت به فرهنگ سازی در حوزه «کاهش تقاضا» اقدام نمایند؛ به اعتقاد نگارنده دستیابی به این مهم در نخستین گام با «تغییر در نگرش مقابله با شیوع مواد مخدر» محقق خواهد گردید و پس از آن با مجهز شدن به دانشِ روز و برنامه ریزی تخصصی، شناخت صحیح و  دارا بودن درکی عمیق مبتنی بر داده‌های علمی، گامهای دیگر این اقدام خواهد شد.
 
بررسی های آمار نشان می دهد که حدود 63 درصد مردم ایران علاقه‌مند به پیشگیری در خصوص اعتیاد هستند که این سهم در استان اصفهان 70 درصد است، اما مشکل این است که این افراد الگو و مدل ندارند.
 امروز شهرستان اران و بیدگل به افراد متخصص در بحث مقابله با مواد مخدر و ارایه الگوی مناسب علمی نیازمند است.ظرفیت های شهرستان به ویژه در فضای دانشگاهی در مبارزه با مواد مخدر بسیار چشمگیر و اثر گذار است.
 آگاهی دادن، توانمندسازی و  تبیین مستمر روش‌های پیشگیری اولیه از اعتیاد در  بین تمامی اقشار امری ضروری و از بهترین و موثر ترین تدابیر است.
 کافی است بدانیم از ابتدای سال تاکنون بالغ‌بر 600 تن مواد مخدر در کشور کشف شده است که این میزان در استان اصفهان 40 تن برآورد گردیده است.، 27.9 درصد جمعیت عمومی کشور به مواد نگرش مثبت دارند، این عدد در استان اصفهان 23.4 درصد است، 55 درصد از پدران و مادران بعد از گذشت 3 تا 5 سال از اعتیاد فرزندان خود مطلع می‌شوند. میانگین تمایل به مصرف مواد در جمعیت عمومی کشور 16.8 درصد و در استان اصفهان 12 درصد است.
اگر بپذیریم که این اعداد و ارقام شرایط واقعی حاکم بر جامعه ما را بازگو می کند پس غفلت از مساعی و کمک به حل این معضل بزرگ گناهی نابخشودنی خواهد بود که دیر یا زود گریبان همگان را خواهد فشرد. باور کنیم که چشم بستن بر این واقعیت تمام شالوده های اجتماعی و نظام ارزشی جامعه را به تباهی خواهد کشید.

* سیدعلی فلاح
;
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
کد امنیتی
ذره بین

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است

با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.