کاندیداتورساز تنهاست اما

1396/03/08
43
0
فرهنگیتمام عناوین فرهنگی
کد خبر :5113
آران و بیدگل نیوز، کاندیداتور نام تآتری‌ست با نویسندگی و کارگردانی حسن حفیظی و بازی: هادی صباغی، نرگس محمدی، آترین رضانژاد، علی سنجر، مصطفی مومنی و فاطمه زهرا دهقانیان، که طی هفته گذشته به مدت 6 شب در تالار اندیشه کتابخانه عمومی شهر آران‌وبیدگل به روی صحنه رفت. 

در کارنامه‌ی هنری حسن حفیظی، در سمت نویسندگی و کارگردانی تآترها و فیلم‌های متعددی دیده می‌شود؛ در بخش فیلم: کجاست باران(1379/نویسنده و کارگردان)، دار(1380/نویسنده و کارگردان)، به کجا؟(1386/نویسنده و کارگردان)، چشمان شیشه ای(1389/نویسنده و کارگردان)، تیتراژ(1391/نویسنده و کارگردان)، میراث(1393/کارگردان) و در بخش تآتر: داماد سفارشی(1382/نویسنده و کارگردان)، پرندگان و جنگ(1391/نویسنده و کارگردان)، یکی بود یکی نبود(1393/نویسنده و کارگردان)

\"کاندیداتورساز

ابهام موجود در کاندیداتور، به علت سورئالیسم بودنِ فضای داستان، تعمدی است که مخاطب را تا پایان داستان به همراه خود بکشاند.
قصه حول شخصیت اصلی داستان به نام مسعود تابان می‌گذرد. تابان در شرکتی خصوصی مشغول به کار است و با نامزدشدن در انتخابات و خرج هزینه‌های تبلیغاتی زیاد و البته به دلیل حمایت شخصیت‌های تأثیرگذار و مهم، خود را برنده‌ی کارزار انتخابات می‌داند، اما رقیب وی و دار‌ و دسته‌اش از راه می‌رسند و او را دچار مشکلات عدیده‌ای می‌کنند.
در انتهای نمایش، مخاطب متوجه می‌شود که نقشه‌ی حذف تابان از صحنه‌ی انتخابات، از طرف شخصی به نام کاوان کاوانیان طراحی شده است.
کاوانیان که کاندیداتوری دیگر و رقیب انتخاباتی تابان است، با کمک دار‌ودسته‌ی خود به منزل وی وارد شده و با صحنه‌سازی و ایجاد هویت جعلی یک فرد کلاهبردارِ تحت تعقیب پلیس، می‌کوشد توهم اختلال شخصیت در وی ایجاد کرده و با تاکتیک جنگ روانی او را از صحنه رقابت انتخاباتی حذف کند. کاوانیان به منظور رسیدن به مقصود شوم خود و طبیعی جلوه دادن نقشه خود از پزشک و مأمور پلیس قلابی بهره‌ می‌جوید و در همین فضاست که نمایش صحنه‌هایی کوتاه از دفاع مقدس نیز ارائه می‌کند.

کاندیداتور در طول داستان اصلی با بهره‌گیری از تکنیک فاصله‌گذاری و بیگانه‌سازی، به روابط ضعیف خانواده‌ها با فرزندان در جامعه فعلی اشاره می‌کند و تلاش دارد با استفاده از این تکنیک از غرق‌شدن تماشاگر در داستان اصلی و دراماتیک شدن آن جلوگیری کند. نویسنده همچنین با استفاده از تکنیک مذکور به ارائه میان‌پرده‌هایی دوزبانه(فارسی و انگلیسی) با محتوای ضدجنگ و صلح‌ بین‌الملل می‌پردازد.

\"کاندیداتورساز

از دیدگاه نقادانه؛ متن نمایشنامه‌ی این اثر دارای پیچیدگی‌هایی است که به دلیل ناپختگی آن ابتر باقیمانده و البته نویسنده ضمن پذیرش نقد وارده، فرصت کم برای تمرین را دلیل این موضوع می‌داند.

مسئول صدا چه پاسخی خواهد داشت اگر مخاطب دلیل پخش آهنگ سلطان قلب‌ها - به عنوان موسیقی متن بخشی از نمایش - و بی‌ارتباطی آن با دیالوگ‌ها را جویا شود؟!
عوامل بر این عقیده‌اند که گاه افرادی همکاری لازم را با تآتر ندارند و کنترل این امر، حین اجرای زنده تآتر از دست همه خارج است.

عوض شدن ناگهانی لحن دیالوگ‌ها، عدم کنترل انرژی در فراز و فرود اکت‌ها، عدم تسلط بازیگر به لهجه مناسب زبان انگلیسی و صدای مناسب و... از دیگر نکات مهم است که کارگردان کمبود وقت و عدم مکان مناسب برای تمرین را دلایلی بر وجود این نقصان بیان می‌کند.

این‌که چرا در شهری مملو از استعداد و ذوق هنری، بازیگران تآتر، نباید مکانی برای تمرین داشته باشند دغدغه‌ی کارگردان است.
این امر، لزوم اتمام پروژه‌ی سالن سینمای موجود در اداره‌ی ارشاد شهرستان را یادآور می‌شود و دست یاری مسئولین مربوطه را می‌فشارد.
البته کنسل شدن اجرای کاندیداتور -‌ قبل از انتخابات - را نباید از قلم نقد انداخت که به علت شرایط خاص تعیین‌شده برای اکران (اعم از شرط اتمام انتخابات در دور اول و کشیده نشدن انتخابات به دور دوم با توجه به نزدیکی به ماه رمضان) باعث برهم خوردن روحیه‌ی بازیگران و دیگر عوامل تآتر شد.

\"کاندیداتورساز

کاندیداتور دارای نقاط قوتی است که نمی‌توان به آسانی از کنار آن گذشت.
طراحی صحنه‌ی خوب، دکور ساده اما مفهومی و دلنشین آن و نورپردازی نسبتاً مناسب مخاطب را تا پایان داستان مجذوب خود می‌کند و در پایان راضی اما شاید با ذهنی آکنده از سؤال، به صحنه‌ی زندگی روزمره بازمی‌گرداند.

از دید اصحاب هنر، کاندیداتور کاری است که پس از مدت‌ها، طعم ملس تآتری جدی را به ارمغان آورد. تآتری که احترام به مخاطب، سرلوحه‌ی نویسنده، کارگردان و بازیگران آن بود.

مسئولین به هوش باشند که کاندیداتورساز تنهاست. هنرمند در این عرصه تنهاست اما هیچگاه خود را از نگاه تیزبین منتقدان خویش دور نمی‌کند، چرا که او هنرمندانه تیغ نقد را مایه‌ی رشد و بالندگی خود می‌داند و رهایی جستن از کاستی‌ها می‌داند.

در پایان از تمام عزیزانی که در اجرای کاندیداتور، قدمی هرچند کوتاه برداشتند کمال تشکر و قدردانی را داریم و آرزومندیم به زودی کارهای بهتر و باشکوه‌تری را شاهد باشیم.

جهت مشاهده تصاویر تئاتر کاندیداتور کلیک کنید.

* مهرداد عموزاده – فهیمه مسیبی
;
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
کد امنیتی
ذره بین

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است

با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.