سر تیتر جدید ترین اخبار امروز :
بانوی آسمانی
1392/12/14
40
0
اجتماعیتمام عناوین اجتماعی
کد خبر :3480

روزهای اندوه و حزن پیامبر اسلام (ص)
حضرت خدیجه کبری(علیهاالسلام) در روز دهم ماه مبارک رمضان از زمین خاکی پر کشید تا در اوج افلاک و درسایه رحمت خداوندی آرام گیرد. روح ملکوتی اش همواره قرین رحمت حق تعالی باد.چشم ها گریان، سینه ها داغ دار و دیده ها نظاره گر لحظه ای بود که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) حامی و پشتیبان خود را از دست داد؛ یاوری که حضور او در کنار رسول اللّه (صلی الله علیه و آله) مایه آرامش خاطر ایشان بود و در همه حال، با رفتارو گفتار خود، خستگيِ آزار ابوجهل ها و ابولهب ها را ز تن پیامبر صلی الله علیه و آله می زدود.
حضرت خدیجه (سلام الله علیها) یکی از چهار زن کامل دنیا، اولین و بهترین همسر رسول خدا (صلّی الله علیه وآله و سلّم) و مادر فاطمه زهرا و طاهر* است.
و او از میان زنان كسی است كه به مرحله كمال رسیده است. او خردمند و با جلال و متدین و پاكدامن و بزرگوار و از اهل بهشت بود. پیغمبر (ص) او را ستایش می كرد و بر دیگر زنان مؤمن برتری می داد و او را بسیار بزرگ می داشت تا جائیكه عایشه می گفت: به زنی رشك نبردم آنچنان كه به خدیجه حسد ورزیدم زیرا كه پیامبر (ص) بسیار زیاد از او یاد می كرد.
فضائل اخلاقى و علمى
حضرت خدیجه (علیهاالسلام) بانوئی است كه هم در دوران جاهلیت و هم بعد از بعثت خاتم الانبیاء داراى فضائل اخلاقى و كمالات معنوى بوده است. او در جامعه خود به عنوان یك الگوى زن برتر، تاثیر بسزایى در گسترش صفات نیك انسانى داشته است. سخاوت، كرامت، ایثار و فداكارى، عفت و پاكدامنى، دوراندیشى و درایت و توجه به مستمندان، عطوفت و مهربانى و صبر و استقامت، از جمله فضیلتهاى پسندیده ایست كه صفحات تاریخ این زن نمونه را نشان مىدهد . به همین جهت آن بانوى یگانه در میان زنان رسول خدا شرایط هم كفو بودن را احراز نمود و یك همتاى واقعى براى حضرت محمد (صلى الله علیه و آله) بود. عدم ازدواج مجدد پیامبر اكرم در زمان حیات خدیجه كبرى (علیهاالسلام) نشانگر جاذبههاى معنوى و فضائل اخلاقى بىشمار در وجود آن حضرت است، كه بدون تردید برخوردارى از آن صفات نقش مهم و اساسى در زندگى رسول خدا داشته است. به همین جهت پیامبر این بانوى تربیتیافته را از برترین زنان بهشتى شمرده و مىفرماید: «افضل نساء اهل الجنة خدیجة بنت خویلد و فاطمة بنت محمد و مریم بنت عمران و آسیة بنت مزاحم امراة فرعون ؛ بهترین زنان اهل بهشت عبارتند از: خدیجه دختر خویلد و فاطمه دختر محمد و مریم دختر عمران و آسیه دختر مزاحم [یعنى] زن فرعون».
مشركان با سخنان توهین آمیز و اعمال وقیحانهاى پیامبر اكرم (ص) را ناراحت مىكردند و از این ناحیه مشكلات فراوانى پیش روى پیامبر اكرم (ص) بود، اما همه این گرفتارىها به وسیله خدیجه (علیهاالسلام) جبران مىشد. او شخص پیامبر و مشكلات آن حضرت را آگاهانه درك مىكرد و بدین جهت در پیشرفت اهداف آن حضرت تلاش مىنمود و سخنانش را تصدیق مىكرد و او را از تمام غمها و غصهها مىرهانید .
وفادارى این بانوى آسمانى در راه رسیدن به اهداف والاى همسر خویش، مورد توجه سیرهنویسان و محققان قرار گرفته است. او از اولین لحظات بعثت، به رسول خدا ایمان آورد و تا آخرین لحظات بر ایمان خود پاى فشرد و لحظهاى شك و تردید به دل راه نداد .
گذشته از فضائل اخلاقى، او از كمالات علمى نیز برخوردار بود. تاریخ گواهى مىدهد كه خدیجه در مورد دانش عصر خود اطلاعات فراوانى داشت و از كتابهاى آسمانى آگاه و از نظر عقل و درایت و زیركى بر تمام زنان حتى بسیارى از مردان معاصر برترى داشت. بنابراین او داراى تمام كمالات و امتیازهایى بود كه یك زن مىتواند داشته باشد .
با توجه به نكات یاد شده، خدیجه به عنوان اولین بانوى مسلمان در ترویج فرهنگ اسلامى و الگوهاى یك زن مسلمان و با كمال، نقش والاى خود را ایفا كرده است و بانوان بسیارى از تربیت عملى وى درسها آموختهاند. اهمیت فضائل اخلاقى و كمالات انسانى در وجود این بانوى با فضیلت آنگاه به اوج خود مىرسد كه نگاهى به وضع زن در ایام جاهلیت و قبل از بعثت پیامبر اكرم بیندازیم .
زن در آن روز نه تنها از حقوق خود محروم بود و با رقت آورترین وضع زندگى مىكرد، بلكه به عنوان مایه ننگ و عار و موجودى شوم زنده به گور مىشد. خدیجه در چنین عصرى اثبات نمود كه یك زن نه تنها حق حیات دارد و باید حقوق مسلم خود را طلب نماید، بلكه مىتواند با اعمال شایسته و تلاش و كوشش، به مرحلهاى برسد كه خداوند متعال به او سلام برساند؛ همچنان كه امام باقر (علیه السلام) از پیامبر اكرم نقل مىكند: شبى كه در معراج بودم، به هنگام بازگشت از سفر معراج به جبرئیل گفتم: اى جبرئیل! آیا خواستهاى از من دارى؟ گفت: خواهش من این است كه از طرف خداوند و من، به خدیجه سلام برسانى.
کانون آرامش
خانواده كانون آرامش و راحتىبخش هر انسانى است. مردى كه در بیرون خانه با هزاران مشكل و گرفتارى رو به روست و گاهى در راه رسیدن به هدف و كسب روزى حلال سخنان ناروا شنیده و لطمات روحى و جسمى زیادى را متحمل مىشود، انتظار دارد كه كسى از وى دلجویى كرده و حرف دلش را شنیده و با كلمات شفابخش و برخوردهاى آسایش آفرین مرهم گذار دردهاى انباشته در دل او باشد . حضرت خدیجه پس از ازدواج با پیامبر همه آن ثروت را در اختیار حضرت رسول نهاد و بدین ترتیب از جنبه اقتصادى، دین اسلام را تقویت نموده و در گسترش آن نهایت تلاش خود را به جاى آورد .
حضرت خدیجه چنین همسرى براى پیامبر اكرم بود. مشركان با سخنان توهینآمیز و اعمال وقیحانهاى پیامبر اكرم را ناراحت مىكردند و از این ناحیه مشكلات فراوانى پیش روى پیامبر اكرم بود، اما همه این گرفتارىها به وسیله خدیجه (علیهاالسلام) جبران مىشد . او شخص پیامبر و مشكلات آن حضرت را آگاهانه درك مىكرد و بدین جهت در پیشرفت اهداف آن حضرت تلاش مىنمود و سخنانش را تصدیق مىكرد و او را از تمام غمها و غصهها مىرهانید .
علامه سید شرف الدین در این مورد مىنویسد: «او مدت 25سال با پیامبر صلى الله علیه و آله زندگى كرد بدون آنكه زن دیگرى در زندگى او شریك شود و اگر در حیات باقى مىماند، پیامبر باز هم شریك دیگرى انتخاب نمىكرد. او در تمام طول زندگى زناشویى شریك درد و رنج پیامبر بود، زیرا با مال خود به او نیرو مىبخشید و با گفتار و كردار از او دفاع مىنمود و به او در مقابل عذاب و درد كافران كه در راه رسالت و اداى آن نصیبش مىكردند تسلى مىداد. او به همراه على (علیه السلام) هنگام نزول نخستین وحى آسمانى به پیامبر، در غار حرا بود.»
پیامبر اكرم در مورد همسر گرامى خویش مىفرماید: خدیجه زنى بود كه چون همه از من روى مىگردانیدند او به من روى مىكرد و چون همه از من مىگریختند، به من محبت و مهربانى مىكرد و چون همه دعوت مرا تكذیب مىكردند به من ایمان مىآورد و مرا تصدیق مىكرد. در مشكلات زندگى مرا یارى مىداد و با مال خود كمك مىكرد و غم از دلم مىزدود.»
خدیجه آنچنان در روح و جان همسر بزرگوارش تاثیر گذاشته بود كه مدتها بعد از رحلت حضرت خدیجه (علیهاالسلام) ، هرگاه حضرت رسول صلى الله علیه و آله گوسفندى را ذبح مىكرد، مىفرمود سهمى هم برای دوستان خدیجه بفرستید، زیرا من دوستان خدیجه را هم دوست مىدارم
حضرت خدیجه الگوی زنان
خدیجه (علیهاالسلام) ، تجسم حقیقت و نماد مسلمان کامل، و تسلیم محض خدا ورسولش بود. وی که به تمام صفات والای انسانی آراسته بود، از هیچ اقدامی در یاری رسول خدا کوتاهی نمی کرد و در این راه، نه تنها اموال، بلکه همه هستی خویش را در طبق اخلاص گذاشت. وی باسلاح ایمان به حقیقت اسلام و تقوای الهی، در برابر تندباد حوادث و سختی ها، نستوه و پایدار ایستاد و ذره ای از اخلاص و ایمانش کم نشد. سزاوار است امروز که روز وفات آن حضرت است، اعمال و رفتار الهی اش را سرلوحه کارهای خود قرار دهیم و از زندگی سراسر پربار ایشان، درس جاودانگی بیاموزیم.حضرت امام صادق علیه السلام فرمود: وقتی خدیجه علیهاسلام وفات کرد، فاطمه علیهاسلام به رسول خدا پناه برد. به دور پیامبر میچرخید و میگفت:«پدر جان، مادر من کجاست؟»
جبرئیل علیه السلام نازل شد و عرضه داشت:«ای رسول خدا، پروردگارت امر فرمود به فاطمه سلام برسان و بگو مادرش در خانه ای است از یاقوت و زبرجد که اطاقهایش از طلا و ستونهایش از یاقوت قرمز ساخته شده و با آسیه و مریم همنشین است ».
وفات جان گذار همسر با وفای رسول خدا صلی الله علیه و آله حضرت خدیجه کبری بر تمام مسلمانان جهان، تسلیت باد.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
اداره تبلیغات اسلامی شهرستان آران و بیدگل
سمیع الله مردان

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است
با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.