خوراکی های آران و بیدگل در ایام محرم

1395/07/27
51
0
سایرخبرگزاری ها
کد خبر :8104
آران و بیدگل نیوز به نقل از ایسنا: پخت این نان که آرد، روغن، شکر، شیر و شیره‌ی انگور مواد اصلی آن را تشکیل می‌دهد و «نان شیرین» و گاهی «نان شیری» هم نامیده می‌شود، در تمام ایام محرم  و صفر و حتی در اکثر مواقع سال مرسوم است.

برخی نانوایی‌ها در سراسر محرم با اضافه کردن یک شیفت کاری یا تغییر کاربری، این نان را طبخ می‌کنند. طبخ نان عباس علی با کوره‌های سنتی نانوایی صورت می‌گیرد.

نان عباس علی به نام حضرت ابوالفضل(ع) طبخ می‌شود و مردم شهرستان معمولاً آن را به‌عنوان یک غذای نذری می‌پزند و از آن حاجت می‌طلبند.

آیین پخت نان عباسعلی در خردادماه سال جاری به شماره 1200 در فهرست آثار معنوی و ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

پخت \"حلوای شیره\" از دیگر غذاهای خاص مردم آران و بیدگل به‌ویژه در ایام محرم و صفر است که مردم حاجات خود را با پخت و توزیع آن از خداوند و اولیاء الهی طلب می‌کنند.

در پخت حلوای شیره که در بخش‌های مختلف آران و بیدگل به‌ویژه در روستاها و دشت‌ها مرسوم است، آرد را در طی مراحلی پخت کرده و سپس شیره انگور یا شیره خرمای زیاد به همراه روغن به آن اضافه می‌کنند.

این حلوا که طرفداران خاصی از سراسر کشور دارد به حلوای شیره، حلوای محلی و حلوای صحرایی معروف است که علاوه بر ویژگی ذاتی خود در ادای نذر، به نوعی به عنوان غذایی تقویتی مصرف می‌شود.

از ویژگی این نوع نذری قابلیت نگهداری آن برای مدت زیاد در یک جای خنک است با این ویژگی این نذری می‌تواند تا مدت زیادی خاصیت اولیه خود را از دست ندهد. برای پخت این حلو اکثر مردم یک روستا و یا دشت به‌ویژه زنان کمک می‌کنند و مواد آن نیز معمولاً توسط اکثر مردم یا بانی خیر فراهم می‌شود.

\"خوراکی

\"حلیم نذری\" شهرستان آران و بیدگل از دیگر نذری‌های ماه محرم  است که در این شهرستان توزیع می‌شود. این نذری نیز مانند دیگر نذری‌ها  به‌صورت جمعی و توسط گروه‌های مختلف مردمی در بخش‌های مختلف شهرستان به‌ویژه در شهر تاریخی نوش‌آباد طبخ و توزیع می‌شود.
برای پخت این غذای مقوی، از مقدار زیادی گوشت گوسفند، نخود، پیاز و گندم به‌اضافه ادویه‌جات استفاده می‌شود که پس از اضافه شدن هرکدام از این مواد حلیم به مدت‌زمان زیادی نیاز دارد تا با وسیله‌ای به نام کمچه توسط افراد مختلف به هم زده شود .

حلیم نذری آران و بیدگل که در بین مهمانان مراسم عزاداری و تعزیه توزیع می‌شود معمولاً از یک‌تن تا  بیش از 10 تن هم پخت می‌شود.
;
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
کد امنیتی
ذره بین

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است

با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.