سر تیتر جدید ترین اخبار امروز :
- آخرین جزئیات اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیک
- افتخارآفرینی دانش آموز آران و بیدگلی در مسابقات تنیس روی میز کشور بولیوی
- توقیف ۳۴ کیلوگرم مرغ تاریخ گذشته از یک واحد در بخش کویرات شهرستان آران و بیدگل
- خارج کردن جسم خارجی از معده کودک 7 ساله در بیمارستان شهید بهشتی کاشان
- دستگیری چهار نفر خرده فروش مواد مخدر و کشف ۸ کیلو و ۱۷۰ گرم انواع مواد مخدر در آران و بیدگل
زنگ خطر برای مردم آران و بیدگل به صدا در آمده است
1392/12/20
67
0
اجتماعیازدواج و خانواده
کد خبر :1175
به گزارش پرتال خبری آران و بیدگل \"ای بی نیوز\" به نقل از خبرگزاری تسنیم از اصفهان، رفتن جمعیت مردم شهرستان آران و بیدگل به سمت پیری، یکی از نگرانیهایی بوده که همواره مسئولان این شهرستان و استان را متوجه خود کرده و سیاستهای افزایش جمعیت، میتواند مردم این شهرستان را بیش از گذشته نسبت به وضعیت کنونی آنها، آگاه سازد.

به هر حال در شرایطی که افزایش موالید در سالهای گذشته، آران و بیدگل را به یکی از شهرستانهای کمکار در این زمینه تبدیل کرده، ضرورت توجه به این مسئله بیش از گذشته احساس میشود و در دنیائی که افزایش رفاه و امید به زندگی و کاهش مرگ و میر و موالید، سن جامعه را افزایش داده و اجتماعی پیر و فرسوده را پیش روی افراد قرار داده، باید به فکر تغییر و تحولی اساسی در افکار خانوادهها در راستای تحقق طرح افزایش جمعیت بود.
9 درصد آران و بیدگلیها پیر هستند
یکی از نگرانیهای مسئولان شهرستان آران و بیدگل، با توجه به جمعیت سالمند مردم این منطقه، کاهش میزان موالید در آن بوده و با توجه به اینکه 9 درصد از جمعیت مردم شهرستان آران و بیدگل، پیر هستند، این شهرستان در زمره پیرترین جمعیت کشور را دارند
علی اکبر رضائی سرپرست فرمانداری آران و بیدگل با بیان اینکه 9 درصد از جمعیت این شهرستان به سالمندان اختصاص دارد، گفت: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره افزایش جمعیت، تصمیم بر این است تا کارگروهی با حضور مسئولان دستگاههای فرهنگی شهرستان به ویژه ادارات بهداشت و درمان تشیکل شود و با استفاده از منابع غنی فقهی در منطقه، گام موثری برای رفع این مشکل برداریم.
امام جمعه شهر آران و بیدگل هم در این زمینه به خبرنگار تسنیم در آران و بیدگل گفت: به دلیل سیاستهای سالهای گذشته درباره کنترل موالید، این روند در شهرستان آران و بیدگل ایجاد شده و این مسئله در حالی بوده که این سیاست در آن زمان مطلوب بوده اما ادامه آن اکنون به صلاح جامعه نبوده و جامعه را به سمت کهنسالی پیش برده است.
حجتالاسلام سید محمد موسوی افزود: جامعه در عین حال نیاز به افراد سالمند خلاق و مبتکر نیز دارد زیرا این دوره از سن آدمی به نوعی دوران تکامل انسان بوده و ارزش و منزلت خاصی برای آن در نظر گرفته شده است.
آران و بیدگل، کاشان و سمنان، پیرترین جمعیت کشور را دارند
نگرانی درباره کاهش جمعیت در شهرستان آران و بیدگل، مسئلهای بوده که همه مسئولان این شهرستان را به فکر فرو برده و با توجه به ابلاغ سیاستهای افزایش جمعیت از سوی مقام معظم رهبری، مسئولان را به پیدا کرده چاره برای این مشکل، وادار کرده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان آران و بیدگل در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در آران و بیدگل به آمار 9 درصدی سالمندان در این شهرستان اشاره کرد و گفت: بر اساس آماری که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کشور اعلام کردهاند، شهرهای کاشان که شهرستان آران و بیدگل نیز زیر نظر این دانشگاه بوده و به طور مجزا دانشگاه علوم پزشکی ندارد، در کنار سمنان، بیشترین سالمند را در کشور دارند.
مسعود دهقانی گفت: برنامههائی در زمینه افزایش جمعیت برمبنای دستوالعملهای کشوری و به طور منظم در حال اجرا بوده اما به طور جداگانه و برای تأکید بیشتر، اقداماتی هم در این شهرستان انجام میشود.
وی افزود: بدون شک نگاه وزارتخانهایها به مناطقی که سن سالمندی در آنها افزایش یافته، بیشتر بوده و برنامه ریزیهای دقیقتری در این مناطق انجام میشود.
کاهش جمعیت، تهدیدی جدی برای جامعه
رضائی، سرپرست فرمانداری آران و بیدگل، سالمندی جمعیت و کاهش جمعیت جوان را به عنوان تهدیدی جدی برای جامعه امروز اعلام کرد و گفت: جوان شدن جمعیت به ویژه در کشور ما که مورد هجمه های مختلف دشمنان قرار دارد ضروری و جدی تر از دیگر جوامع بشری است.
امام جمعه شهر آران و بیدگل نیز در این زمینه بیان کرد: اکثر مسئولیتهای جامعه مانند دفاع از مرزها، فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی و آموزشی به عهده نسل جوان در جامعه بوده، بنابراین کاهش افراد در این دوره به نوعی تهدید برای جامعه محسوب میشود.
حجتالاسلام سید محمد موسوی تصریح کرد: جمعیت مولد، اقتدار در هر جامعهای به شمار میرود، بنابراین هر کشوری که دارای جمعیت بیشتر باشد کمتر مورد تهدید دشمنان قرار میگیرد.
نقش علاقه ویژه مردم آران و بیدگل به سالمندان در پیری جمعیت این شهرستان
حفظ احترام بزرگترها به ویژه سالمندان در آموزه های دینی ما مسلمانان بسیار تأکید شده است، تا جائی که در حدیثی نبوی آمده است: برکت و خیر ماندگار همراه بزرگترهای شماست و همچنین در جایی دیگر پیامبر اسلام(ص) فرموده اند:پیرمرد در میان خانواده اش همچون یک پیامبر در میان امتش است.
اما شاید در شهرستانی که جمعیت آن رو به پیری می رود و جامعه کنونی نیازمند جوان شدن و شدادابی و انرژی جوانی است، بهتر باشد که مسئله احترام به سالمندان را از دیدگاهی متفاوت مورد اهمیت قرار داد.
امام جمعه شهر آران و بیدگل گفت: دوران سالمندی دوره خلاقیت و تکامل انسان بوده و دارای منزلتی خاص است اما در کنار این موضوع مهم باید برای افزایش جمعیت و تکثیر نسل با توجه به امکانات، ظرفیتها و تواناییهای اقدام شود با درنظر این موضوع که عوامل اقتدار جامعه جمعیت آن است.
با این حال این سئوال هم مطرح می شود که آیا برای نگهداری از جمعیت سالمند یک جامعه بهتر نیست جمعیت جوان افزایش یابد تا به مدد آنان هم کیفیت خدمت رسانی به بزرگترها بیشتر شود و هم احترام آنان حفظ شود؟ ضمن اینکه با رشد جمعیت سالمندان هم متأثر از شادابی کودکان، نوجوانان و جوانان خانواده های خود امید به زندگی شان بیشتر میشود و اطرافیان از برکت وجود آنان بیشتر بهره مند می شوند.
برای نگهداری از سالمندان هیچ مشکلی نداریم
برای بیان اهمیت سالمندان در شهرستان آران و بیدگل همین بس که به گفته سرپرست فرمانداری این شهرستان، در حوزه نگهداری از سالمندان با توجه به غنای فرهنگی این منطقه و ارتباط قوی بین اعضای خانواده هیچ مشکلی وجود ندارد.
رضائی گفت: نگهداری از سالمندان در آران و بیدگل به عنوان یک معضل مطرح نیست اما به یقین این مسئله در آینده قابل پیش بینی نیست و باید برای زمانهای بعد تمهیداتی درنظر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: بافت اجتماعی این شهرستان به گونهای است که برای سالمندان جایگاه و ارزش خاصی وجود دارد و به آنان به عنوان منابع گهربار نگاه میشود و به همین دلیل درحال حاضر معضلی خاص در زمینه درمان سالمندان هم نداریم.
یک سالمند آران و بیدگلی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان بیان کرد: در خانوادههای این منطقه سالمندان ارزش خاصی داشته و فرزندان بسیار به آنان توجه میکنند به طوری که کمتر خانوادهای والدین خود را به سرای سالمندان میسپارد و در هر شرایط سختی مانند بیماری و مسائل ناشی از کهولت سن، سالمندان بهعنوان گنجینههای خانواده مورد احترام و لطف اعضای خانواده و حتی همسایه ها قرار دارند.
سیفالله ق افزود: اکنون شرایط زندگی مانند گذشته نیست و جوانان باید برای فرزندآوری با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم کنند در گذشته توقعات بچهها و چشم وهمچشمیها کمتر بوده و زندگی را برای خانوادهها آسانتر میکرد اما اکنون تجملات دست وپای نسل جوان را بسته است.
نگرانیها درباره آمار موالید در آران و بیدگل ادامه دارد
کاهش آمار باروری زوجین که از دلایل محیطی، جسمی و روحی ناشی میشود را میتوان در برخی جوامع علت اصلی کاهش رشد جمعیت دانست. اما سئوال اینجاست که این موضوع در شهرستان آران و بیدگل با جمعیت 9 درصدی سالمندان چه وضعی دارد؟
یک پزشک متخصص زنان زایمان و نازایی در این زمینه به خبرنگار تسنیم گفت: ناباروری در این شهرستان تا حدود 10 درصد افزایش داشته که این آمار چشمگیر محسوب نمیشود.
فریبا مینایی افزود: هر یک از زوجهای نابارور پس از مراجعه مورد آزمایش و چکاب قرار میگیرند که با توجه به این بررسیها، عمده مشکل ناباروری در زوجهای این شهرستان مربوط به عدم تخمکگذاری در خانمها و تعداد کم اسپرم در آقایان است.
وی درباره عوامل دخیل در ناباروری تصریح کرد: با توجه به اینکه در این منطقه مشکل عمده در تخمک گذاری بوده، چاقی یکی از عوامل مهم در ناباروری به شمار میرود و تغذیههای نامناسب و استفاده از لباسهای تنگ از دیگر عوامل موثر محسوب میشود.
راهکار چیست؟
پیدا کردن راهکار برای برطرف کردن مشکلات ناباروری در شهرستان آران و بیدگل، همچون دیگر شهرستانهای استان در دستور کار قرار گرفته و تلاش برای جوان کردن جمعیت این شهرستان ادامه دارد.
رئیس زایشگاه شهید رجایی آران و بیدگل نیز در این زمینه و با اشاره به اقدامات مسئولان برای برطرف کردن مشکلات ناباروری بیان کرد: راهاندازی کلینیک نازایی، اموزش کمک باروری به زوجهای نازا، اهدای تخمک، لاپروسکوپی و درمانهای دیگر نازایی برخی از خدماتی است که به زوجهای نابارور این شهرستان ارائه میشود.
مینایی گفت: ارائه خدمات ناباروری در این شهرستان اقدام جدیدی بوده که برای رفاه حال شهروندان و افزایش باروری مردم این منطقه انجام شده و نیاز آنان را برای مراجعه به سایر استانها و شهر کم کرده و بسیاری از هزینههای انان را نیز کاهش داده است.
وی افزود: در حال حاضر علاوه بر درمانهای ناباروری، داروهای مختلفی نیز در این شهرستان قابل دسترس بوده اما هزینههای این داروها بالا بوده و باتوجه به اینکه به طور عمده تحت پوشش بیمههای درمانی قرار ندارد، سبب شده تا برخی از بیماران از ادامه درمان خود انصراف دهند.
مینایی بیان کرد: گرچه با ورود درمانهای ناباروری هزینههای جانبی درمان در سایر شهرها و استانها مانند هزینههای اقامت و کرایه کمتر میشود، اما باز هزینه داروها بسیار بالا بوده و گاه از عهده زوجهای نابارور خارج است.
میزان ناباروریها در آران و بیدگل
کارشناس آمار شبکه بهداشت و درمان شهرستان آران و بیدگل گفت: تاکنون آمار دقیقی در خصوص ناباروری های شهرستان گرفته نشده اما افزایش موالید در هر سال وجود داشته است.
دهقانی افزود: موالید سال 1392 ایرانی در شهرستان آران و بیدگل هزار و 846 نفر و افاغنه 167 نفر بوده، در حالیکه این آمار در سال قبل از آن به ترتیب هزار و 769 و 195 مورد بوده است.
یک خانم نابارور آران و بیدگلی نیز در گفتوگو با تسنیم اظهار کرد: پس از 10 سال از زندگی مشترک و با وجود مراجعههای فراوان به پزشکان مختلف در کاشان، تهران و حتی یزد تا کنون مشکل ما برطرف نشده و فرزندی نداریم.
م م افزود: در هر مورد از مراجعه خود به پزشکان هر بار مشکل ما متفاوت اعلام شده و پس از پیگیری این موارد و چندیدن بار عمل جراحی و استفاده از شیوه های فرزندآوری آزمایشگاهی این مشکل قابل حل نبوده است.
وی تصریح کرد: در این شهرستان باتوجه به اهمیت جایگاه خانواده و فرزند پس از گذشت مدت کوتاهی از آغاز زندگی زوجین برای بچهدار شدن تشویق میشوند اما به دلایل مختلف علمی و حتی گاه بدون هیچ دلیل قابل توضیح و تنها به خواست خداوند این اتفاق ممکن نمیشود.
زنگ خطر برای مردم آران و بیدگل به صدا در آمده است
مردم آران و بیدگل با شنیدن آمار جمعیت شهرستان، به خوبی با شرایط موجود آشنایی دارند و به دنبال راهی برای جوان کردن جمعیت شهرستان هستند.
توجه به سیاستهای افزایش جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری و اهمیت افزایش جمعیت و توجه ویژه به افزایش موالید، باید بیش از گذشته در دستور کار مسئولان شهرستان نیز قرار گیرد تا این شهرستان که در کنار کاشان و سمنان، پیرترین جمعیت کشور را دارد، بار دیگر به سمت جوان کردن جمعیت، گام بردارد.

9 درصد آران و بیدگلیها پیر هستند
یکی از نگرانیهای مسئولان شهرستان آران و بیدگل، با توجه به جمعیت سالمند مردم این منطقه، کاهش میزان موالید در آن بوده و با توجه به اینکه 9 درصد از جمعیت مردم شهرستان آران و بیدگل، پیر هستند، این شهرستان در زمره پیرترین جمعیت کشور را دارند
علی اکبر رضائی سرپرست فرمانداری آران و بیدگل با بیان اینکه 9 درصد از جمعیت این شهرستان به سالمندان اختصاص دارد، گفت: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره افزایش جمعیت، تصمیم بر این است تا کارگروهی با حضور مسئولان دستگاههای فرهنگی شهرستان به ویژه ادارات بهداشت و درمان تشیکل شود و با استفاده از منابع غنی فقهی در منطقه، گام موثری برای رفع این مشکل برداریم.
امام جمعه شهر آران و بیدگل هم در این زمینه به خبرنگار تسنیم در آران و بیدگل گفت: به دلیل سیاستهای سالهای گذشته درباره کنترل موالید، این روند در شهرستان آران و بیدگل ایجاد شده و این مسئله در حالی بوده که این سیاست در آن زمان مطلوب بوده اما ادامه آن اکنون به صلاح جامعه نبوده و جامعه را به سمت کهنسالی پیش برده است.
حجتالاسلام سید محمد موسوی افزود: جامعه در عین حال نیاز به افراد سالمند خلاق و مبتکر نیز دارد زیرا این دوره از سن آدمی به نوعی دوران تکامل انسان بوده و ارزش و منزلت خاصی برای آن در نظر گرفته شده است.
آران و بیدگل، کاشان و سمنان، پیرترین جمعیت کشور را دارند
نگرانی درباره کاهش جمعیت در شهرستان آران و بیدگل، مسئلهای بوده که همه مسئولان این شهرستان را به فکر فرو برده و با توجه به ابلاغ سیاستهای افزایش جمعیت از سوی مقام معظم رهبری، مسئولان را به پیدا کرده چاره برای این مشکل، وادار کرده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان آران و بیدگل در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در آران و بیدگل به آمار 9 درصدی سالمندان در این شهرستان اشاره کرد و گفت: بر اساس آماری که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کشور اعلام کردهاند، شهرهای کاشان که شهرستان آران و بیدگل نیز زیر نظر این دانشگاه بوده و به طور مجزا دانشگاه علوم پزشکی ندارد، در کنار سمنان، بیشترین سالمند را در کشور دارند.
مسعود دهقانی گفت: برنامههائی در زمینه افزایش جمعیت برمبنای دستوالعملهای کشوری و به طور منظم در حال اجرا بوده اما به طور جداگانه و برای تأکید بیشتر، اقداماتی هم در این شهرستان انجام میشود.
وی افزود: بدون شک نگاه وزارتخانهایها به مناطقی که سن سالمندی در آنها افزایش یافته، بیشتر بوده و برنامه ریزیهای دقیقتری در این مناطق انجام میشود.
کاهش جمعیت، تهدیدی جدی برای جامعه
رضائی، سرپرست فرمانداری آران و بیدگل، سالمندی جمعیت و کاهش جمعیت جوان را به عنوان تهدیدی جدی برای جامعه امروز اعلام کرد و گفت: جوان شدن جمعیت به ویژه در کشور ما که مورد هجمه های مختلف دشمنان قرار دارد ضروری و جدی تر از دیگر جوامع بشری است.
امام جمعه شهر آران و بیدگل نیز در این زمینه بیان کرد: اکثر مسئولیتهای جامعه مانند دفاع از مرزها، فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی و آموزشی به عهده نسل جوان در جامعه بوده، بنابراین کاهش افراد در این دوره به نوعی تهدید برای جامعه محسوب میشود.
حجتالاسلام سید محمد موسوی تصریح کرد: جمعیت مولد، اقتدار در هر جامعهای به شمار میرود، بنابراین هر کشوری که دارای جمعیت بیشتر باشد کمتر مورد تهدید دشمنان قرار میگیرد.
نقش علاقه ویژه مردم آران و بیدگل به سالمندان در پیری جمعیت این شهرستان
حفظ احترام بزرگترها به ویژه سالمندان در آموزه های دینی ما مسلمانان بسیار تأکید شده است، تا جائی که در حدیثی نبوی آمده است: برکت و خیر ماندگار همراه بزرگترهای شماست و همچنین در جایی دیگر پیامبر اسلام(ص) فرموده اند:پیرمرد در میان خانواده اش همچون یک پیامبر در میان امتش است.
اما شاید در شهرستانی که جمعیت آن رو به پیری می رود و جامعه کنونی نیازمند جوان شدن و شدادابی و انرژی جوانی است، بهتر باشد که مسئله احترام به سالمندان را از دیدگاهی متفاوت مورد اهمیت قرار داد.
امام جمعه شهر آران و بیدگل گفت: دوران سالمندی دوره خلاقیت و تکامل انسان بوده و دارای منزلتی خاص است اما در کنار این موضوع مهم باید برای افزایش جمعیت و تکثیر نسل با توجه به امکانات، ظرفیتها و تواناییهای اقدام شود با درنظر این موضوع که عوامل اقتدار جامعه جمعیت آن است.
با این حال این سئوال هم مطرح می شود که آیا برای نگهداری از جمعیت سالمند یک جامعه بهتر نیست جمعیت جوان افزایش یابد تا به مدد آنان هم کیفیت خدمت رسانی به بزرگترها بیشتر شود و هم احترام آنان حفظ شود؟ ضمن اینکه با رشد جمعیت سالمندان هم متأثر از شادابی کودکان، نوجوانان و جوانان خانواده های خود امید به زندگی شان بیشتر میشود و اطرافیان از برکت وجود آنان بیشتر بهره مند می شوند.
برای نگهداری از سالمندان هیچ مشکلی نداریم
برای بیان اهمیت سالمندان در شهرستان آران و بیدگل همین بس که به گفته سرپرست فرمانداری این شهرستان، در حوزه نگهداری از سالمندان با توجه به غنای فرهنگی این منطقه و ارتباط قوی بین اعضای خانواده هیچ مشکلی وجود ندارد.
رضائی گفت: نگهداری از سالمندان در آران و بیدگل به عنوان یک معضل مطرح نیست اما به یقین این مسئله در آینده قابل پیش بینی نیست و باید برای زمانهای بعد تمهیداتی درنظر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: بافت اجتماعی این شهرستان به گونهای است که برای سالمندان جایگاه و ارزش خاصی وجود دارد و به آنان به عنوان منابع گهربار نگاه میشود و به همین دلیل درحال حاضر معضلی خاص در زمینه درمان سالمندان هم نداریم.
یک سالمند آران و بیدگلی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان بیان کرد: در خانوادههای این منطقه سالمندان ارزش خاصی داشته و فرزندان بسیار به آنان توجه میکنند به طوری که کمتر خانوادهای والدین خود را به سرای سالمندان میسپارد و در هر شرایط سختی مانند بیماری و مسائل ناشی از کهولت سن، سالمندان بهعنوان گنجینههای خانواده مورد احترام و لطف اعضای خانواده و حتی همسایه ها قرار دارند.
سیفالله ق افزود: اکنون شرایط زندگی مانند گذشته نیست و جوانان باید برای فرزندآوری با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم کنند در گذشته توقعات بچهها و چشم وهمچشمیها کمتر بوده و زندگی را برای خانوادهها آسانتر میکرد اما اکنون تجملات دست وپای نسل جوان را بسته است.
نگرانیها درباره آمار موالید در آران و بیدگل ادامه دارد
کاهش آمار باروری زوجین که از دلایل محیطی، جسمی و روحی ناشی میشود را میتوان در برخی جوامع علت اصلی کاهش رشد جمعیت دانست. اما سئوال اینجاست که این موضوع در شهرستان آران و بیدگل با جمعیت 9 درصدی سالمندان چه وضعی دارد؟
یک پزشک متخصص زنان زایمان و نازایی در این زمینه به خبرنگار تسنیم گفت: ناباروری در این شهرستان تا حدود 10 درصد افزایش داشته که این آمار چشمگیر محسوب نمیشود.
فریبا مینایی افزود: هر یک از زوجهای نابارور پس از مراجعه مورد آزمایش و چکاب قرار میگیرند که با توجه به این بررسیها، عمده مشکل ناباروری در زوجهای این شهرستان مربوط به عدم تخمکگذاری در خانمها و تعداد کم اسپرم در آقایان است.
وی درباره عوامل دخیل در ناباروری تصریح کرد: با توجه به اینکه در این منطقه مشکل عمده در تخمک گذاری بوده، چاقی یکی از عوامل مهم در ناباروری به شمار میرود و تغذیههای نامناسب و استفاده از لباسهای تنگ از دیگر عوامل موثر محسوب میشود.
راهکار چیست؟
پیدا کردن راهکار برای برطرف کردن مشکلات ناباروری در شهرستان آران و بیدگل، همچون دیگر شهرستانهای استان در دستور کار قرار گرفته و تلاش برای جوان کردن جمعیت این شهرستان ادامه دارد.
رئیس زایشگاه شهید رجایی آران و بیدگل نیز در این زمینه و با اشاره به اقدامات مسئولان برای برطرف کردن مشکلات ناباروری بیان کرد: راهاندازی کلینیک نازایی، اموزش کمک باروری به زوجهای نازا، اهدای تخمک، لاپروسکوپی و درمانهای دیگر نازایی برخی از خدماتی است که به زوجهای نابارور این شهرستان ارائه میشود.
مینایی گفت: ارائه خدمات ناباروری در این شهرستان اقدام جدیدی بوده که برای رفاه حال شهروندان و افزایش باروری مردم این منطقه انجام شده و نیاز آنان را برای مراجعه به سایر استانها و شهر کم کرده و بسیاری از هزینههای انان را نیز کاهش داده است.
وی افزود: در حال حاضر علاوه بر درمانهای ناباروری، داروهای مختلفی نیز در این شهرستان قابل دسترس بوده اما هزینههای این داروها بالا بوده و باتوجه به اینکه به طور عمده تحت پوشش بیمههای درمانی قرار ندارد، سبب شده تا برخی از بیماران از ادامه درمان خود انصراف دهند.
مینایی بیان کرد: گرچه با ورود درمانهای ناباروری هزینههای جانبی درمان در سایر شهرها و استانها مانند هزینههای اقامت و کرایه کمتر میشود، اما باز هزینه داروها بسیار بالا بوده و گاه از عهده زوجهای نابارور خارج است.
میزان ناباروریها در آران و بیدگل
کارشناس آمار شبکه بهداشت و درمان شهرستان آران و بیدگل گفت: تاکنون آمار دقیقی در خصوص ناباروری های شهرستان گرفته نشده اما افزایش موالید در هر سال وجود داشته است.
دهقانی افزود: موالید سال 1392 ایرانی در شهرستان آران و بیدگل هزار و 846 نفر و افاغنه 167 نفر بوده، در حالیکه این آمار در سال قبل از آن به ترتیب هزار و 769 و 195 مورد بوده است.
یک خانم نابارور آران و بیدگلی نیز در گفتوگو با تسنیم اظهار کرد: پس از 10 سال از زندگی مشترک و با وجود مراجعههای فراوان به پزشکان مختلف در کاشان، تهران و حتی یزد تا کنون مشکل ما برطرف نشده و فرزندی نداریم.
م م افزود: در هر مورد از مراجعه خود به پزشکان هر بار مشکل ما متفاوت اعلام شده و پس از پیگیری این موارد و چندیدن بار عمل جراحی و استفاده از شیوه های فرزندآوری آزمایشگاهی این مشکل قابل حل نبوده است.
وی تصریح کرد: در این شهرستان باتوجه به اهمیت جایگاه خانواده و فرزند پس از گذشت مدت کوتاهی از آغاز زندگی زوجین برای بچهدار شدن تشویق میشوند اما به دلایل مختلف علمی و حتی گاه بدون هیچ دلیل قابل توضیح و تنها به خواست خداوند این اتفاق ممکن نمیشود.
زنگ خطر برای مردم آران و بیدگل به صدا در آمده است
مردم آران و بیدگل با شنیدن آمار جمعیت شهرستان، به خوبی با شرایط موجود آشنایی دارند و به دنبال راهی برای جوان کردن جمعیت شهرستان هستند.
توجه به سیاستهای افزایش جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری و اهمیت افزایش جمعیت و توجه ویژه به افزایش موالید، باید بیش از گذشته در دستور کار مسئولان شهرستان نیز قرار گیرد تا این شهرستان که در کنار کاشان و سمنان، پیرترین جمعیت کشور را دارد، بار دیگر به سمت جوان کردن جمعیت، گام بردارد.

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است
با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.