طی تفاهم نامه مشارکتی مرمت خانه تاریخی مذهبی مرتضوی ابوزیدآباد پایان یافت

1393/10/02
49
0
اجتماعیتمام عناوین اجتماعی
کد خبر :3315
به گزارش پرتال خبری آران و بیدگل\"ای بی نیوز\"،متولی رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل مرمت این بنای ارزشمند را شامل آوار برداری – سبک سازی – کرسی چینی و اجرای پلاستر ماسه سیمان و در نهایت نصب ایزوگام در مساحتی بالغ بر 360 متر مربع برشمرد که اجرای آن در ماههای آبان و آذر 93 بصورت مشارکتی با مالک انجام شد وی اعتبار تخصیص یافته از طرف میراث فرهنگی را بالغ بر 200000000 ریال که از محل اعتبارات ملی بوده و همچنین اعتبار 200000000 ریال از طر مالک اعلام نموده
متولی همچنین ضمن اشاره به این موضوع که مالکان بهترین بهره برداران و نگه دارندگان آثار تاریخی هستند افزود مالکان خانه های تاریخی که منازل آنها به ثبت آثار ملی رسیده است می توانند با مراجعه به میراث فرهنگی فرم تفاهم نامه را دریافت و پس از تنظیم آن از تسهیلات در نظر گرفته بلا عوض استفاده نموده و با عقد قراردادهای اجرائی و یا تامین مصالح اقدام به مرمت خانه های تاریخی نمایند .
\"\"
خانه تاریخی مذهبی مرتضوی یکی از ارزشمند ترین بناهای تاریخی شهرستان آران و بیدگل است که دارای معماری ویژه چهار پشکمه ( چهار صفه ) و درونگرا می باشد . این خانه ارزشمند در مجاورت مجموعه تاریخی خواجه می باشد و قنات ابوزیدآباد از حیاط این خانه عبور می کند و یکی از خصوصیات ویژه این خانه معماری چهار پشکمه و ایوان نسبتا بزرگ در روبه روی هشتی این خانه می باشد فضای چهار پشکم بصورت چلیپائی احداث شده و لوسرا ( گنبد میانی ) در میان چهار پشکم قرار دارد .
متولی تصریح نمود : این خانه مذهبی بنا بر وقف نامه ای که در سال 1324 هجری قمری به وصیت حاج آخوند تنظیم گردید محل روضه خوانی حضرت اباعبدالله الحسین (ع) می باشد محل سکونت بزرگان علم و تدین بوده است . فضلائی چون حاج آخوند ، فرزندش آخوند ملا عبدالحسین و نوه اش آقا شیخ سید شهاب الدین مرتضوی که صاحبان محراب و منبر امامت جماعت و هدایت و ارشاد مردم ابوزیدآباد بوده اند در این خانه می زیستند . و تقریبا هر روزه مراسم عزاداری را در این خانه بپا می داشته اند و این مراسم تاکنون نیز توسط حاج عباس مرتضوی دایر می باشد .
این بنای ارزشمند به شماره 23921 در تاریخ 18/9/87 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است . شهر ابوزیدآباد به عنوان پایتخت گویشهای کهن ایران زمین در 40 کیلومتری جنوب شرق شهر آران و بیدگل قرار دارد .  

;
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
کد امنیتی
ذره بین

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است

با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.