وقتی همه ما مقصریم...

1395/05/03
40
0
اجتماعیتمام عناوین اجتماعی
کد خبر :2831
آران و بیدگل نیوز - سید علی فلاح: امروزه خودکشی به‌عنوان یکی از عوامل شایع مرگ و میر در جامعه به‌شمار می‌رود، با این وجود بیشتر افرادی که دست به خودکشی می‌زنند، نسبت به این کار و کشتن خود تردید دارند.

\"وقتی

 آنچه این افراد در پی آنند پایان دادن به احساسات طاقت‌فرسا یا شرایطی است که به‌نظر تحمل ناپذیر می‌آید. افرادی که تمایل به خودکشی دارند، ممکن است احساساتی مانند \"ترس، تنهایی، حس بی ارزش بودن، افسردگی، استرس، احساس درماندگی، ناامیدی، ناتوانی، سردرگمی، بیکاری، اخراج از کار و شرایط نامساعد اقتصادی  و...  گریبانگیر زندگیشان باشد.
این قبیل افراد بیشتر می‌خواهند از رنجی که گرفتار آن هستند، رهایی یابند، نه اینکه واقعاً قصد خودکشی داشته باشند. اما شاید در چنین شرایطی خودکشی از نظر آن‌ها تنها راه نجات است.
با این وجود دلیل خودکشی هرچه باشد، همواره باید مورد توجه جدی قرار گیرد. تحقیقات نشان می‌دهد کسانی که به دفعات متعدد اقدام به خودکشی می‌کنند به احتمال بسیار زیاد در نهایت، تصادفاً یا از روی عمد، مرگ خود را موجب می‌شوند.
اتفاقی که  در غفلت همه ما- خانواده، دوستان، همسایه، همکاران، بزرگان و مسئولین برای این جوان شهر ما رخ داد.
 بر اساس تحقیقات میدانی صورت گرفته گویا جوان مذکور بارها از وضعیت و شرایط نابسامان خود سخن به میان آورده و حتی یکبار هم  اقدام به خودکشی داشته ولی موفق نبوده است.
 الان دیگر زمان پیدا کردن مقصر نیست. باید بپذیریم که  همه ما مقصریم. این گام اول و شاید مهمترین گام ما در این مسئله باشد تا دیگر شاهد اتفاقاتی چنین جانکاه نباشیم. 
باید هوشیار بود تا سید عباس های دیگری در روزمرگی ما دچار این معضل نشود.
نشود تکرار تلخ تاریخ؛  نوش دارو بعد مرگ سهرابی دیگر.
 اینان سرمایه‌های این مرز و بومند و بدیهی است که باید سرمایه را حفظ و حراست نمود، به نظر می‌رسد بهترین گزینه، توجه به امر آموزش است.
آموزش‌هایی که به صورت کاربردی، مهارت‌های زندگی را شامل شود و افراد را قادر سازد، مسایل خود را به بهترین نحو حل نمایند و به خودکشی به عنوان اقدام موثر نگاه نکنند .
 سخن آخر اینکه علی رغم تلاش‌های موجود، به جهت  تغییر سبک زندگی، متاسفانه امکان جلوگیری از تمام این قبیل مرگ و میرها وجود ندارد، اما بهره‌گیری از ظرفیت‌های آموزشی شهرستان آران و بیدگل، همدلی و همزبانی، توام با اقدام و عمل، قطعا در افزایش امید به زندگی و کاهش آسیب‌های اجتماعی موثر خواهد بود.
 پیشنهاد می‌شود به فوریت، گروه‌های پرخطر و نیز افرادی که دارای رفتارهای پرخطر بوده و سابقه چندین‌باره خودکشی داشته‌اند، شناسایی و اقدامات مشاوره‌ای و درمانی برای آنها انجام ‌شود. در این زمینه برخی از استان‌های کشور به ویژه استان‌های غربی تجربیات گرانبهایی دارند که می‌توان از آنها استفاده نمود.


مرکز اموزش علمی کاربردی آران و بیدگل

;
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
کد امنیتی
ذره بین

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است

با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.