کارگاه جنگ نرم و راهکارهای مقابل با آن در آران وبیدگل برگزار شد

1391/12/10
51
0
اجتماعیتمام عناوین اجتماعی
کد خبر :3854
به گزارش خبرنگار پرتال خبری،تحلیلی شهرستان آران و بیدگل\"ای بی نیوز\"، سرهنگ حسین حسین‌زاده،جانشین فرماندهی نیروی انتظامی استان اصفهان در جمع مدیران ادارات شهرستان در مدرسه شهروند شهرداری آران و بیدگل در كارگاه آموزشی «جنگ نرم و راهكارهای مقابله با آن» با اشاره به وظیفه اصحاب رسانه در حال حاضر مبنی‌بر پررنگ‌تر كردن جنگ نرم برای مردم، گفت: رسالت رسانه‌ها این است كه مردم را به این باور برسانند كه ما درگیر جنگی بزرگ به نام جنگ نرم بوده و با تمام وجود تلاشی كنند تا مردم این مسأله را به صورت جدی‌تر بپذیرند.

\"\"

وی با تأكید بر این موضوع كه رسانه‌ها باید فضای اطلاع‌رسانی را برای آگاهی مردم از تهدیداتی كه دشمن در برخی مسائل ناهنجار جامعه قرار داده است، مهیا كنند، بیان كرد: این كه مردم بدانند مواد مخدر، مشروبات الكلی، رسانه‌های بیگانه و فرهنگ مستهجن غرب پروژه‌ای است كه دشمنان به نام جنگ نرم برای ما كلید زده است، مسئولیتی است كه تنها از دستان توانای خبرنگاران و تلاش اصحاب رسانه برآمده و امیدواریم به كمك این قشر و ارتباط و تعامل موثرش با پلیس شاهد هیچ بحران و آسیب اجتماعی در جامعه خود نباشیم.

\"\"
حسین‌زاده در مورد رسالت عمده خبرنگاران عنوان كرد: اگر اصحاب رسانه و خبرنگاران بتوانند آسیب‌ها، مصادیق و تهدیدات این جنگ را به مردم نشان داده و مردم هم متقابلاً به واسطه رسانه‌ها به این باوررسیده كه درگیر جنگ نرم هستند، بیش از نیمی از مشكلات و آسیب‌های اجتماعی كه بیشتر گروه هدف آن جوانان ما هستند را در شهر و جامعه خود شاهد نخواهیم بود.

وی افزود: فراهم كردن این فضا نیاز به یك تعامل دو طرفه بین خبرنگاران و مسئولان داشته كه خوشبختانه ما این تعامل و ارتباط دو طرفه را در میان رسانه‌های استان اصفهان و دستگاه‌های انتظامی شاهد بوده‌ایم.

\"\"

حسین‌زاده ادامه داد: امروزه با كوچك‌تر و پیچیده‌تر شدن جهان به واسطه رشد روزافزون وسائل ارتباط جمعی از قبیل اینترنت و ماهواره معادلات گذشته در تنظیم روابط بین كشورها تا حدود زیادی به هم خورده و جای خود را به معادلات جدیدی داده است؛ به گونه‌ای كه به جای به كارگیری مستقیم زور، توجه قدرت‌ها به استفاده از قدرت نرم و ایجاد تغییرات از طریق مسالمت‌آمیز با به كارگیری شیوه‌های نوین مداخله در امور داخلی كشورها جلب شده است.

وی بیان كرد: علاوه بر این، در این دوران رسانه‌ها به مثابه ابزاری اساسی برای اِعمال سیاست‌های قدرت‌های زورمدار به كار می‌روند و رقابتی جهانی در عرصه نبرد رسانه‌ای شكل گرفته است. در این میان جنگ نرم با هدف گرفتن فكر و اندیشه ملت‌ها نقش مهمی را در سست نمودن حلقه‌های فكری و فرهنگی جوامع ایفا می‌كند. در این خصوص، آمریكا سعی دارد با ارائه تعریف جدیدی از تروریسم و آزادی‌خواهی جنگ نرم گسترده‌ای را علیه دیگر كشورها از جمله ایران شكل دهد. در این مقاله راهكارهای این كشور برای مقابله نرم با جمهوری اسلامی ایران مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد.

این استاد دانشگاه افزود: جنگ نرم در برابر جنگ سخت در حقیقت شامل هرگونه اقدام روانی و تبلیغات رسانه‌ای كه جامعه هدف یا گروه هدف را نشانه می‌گیرد و بدون درگیری نظامی و گشوده شدن آتش رقیب را به انفعال یا شكست وامی‌دارد. جنگ روانی، جنگ رایانه‌ای، اینترنتی، براندازی نرم، راه‌اندازی شبكه‌های رادیویی و تلویزیونی و شبكه‌سازی از اشكال جنگ نرم هستند. جنگ نرم در پی از پای درآوردن اندیشه و تفكر جامعه هدف است تا حلقه‌های فكری و فرهنگی آن را سست كند و با بمباران خبری و تبلیغاتی در نظام سیاسی – اجتماعی حاكم تزلزل و بی‌ثباتی تزریق كند.

\"\"

وی ادامه داد: جنگ نرم به وسیله كمیته خطر جاری در سال‌های پایانی دهه 1980 طراحی شد. كمیته خطر جاری در اوج جنگ سرد و در دهه 1970 با مشاركت اساتید برجسته علوم سیاسی و مدیران سابقه‌دار سازمان سیا و پنتاگون تأسیس شد.

جانشین فرماندهی نیروی انتظامی استان اصفهان ادامه داد: در آن مقطع و در پی اصلاحات گورباچف مبنی‌بر ایجاد فضای باز سیاسی و تغییر در قوانین اقتصادی (پروسترویكا) این كمیته با منتفی دانستن جنگ سخت و رودررو با اتحاد جماهیر شوروی تنها راه به زانو درآوردن بلوك شرق را جنگ نرم و فروپاشی از درون معرفی كرد. سیاستگذاران پنتاگون و سیا با سه راهبرد دكترین مهار، نبرد رسانه‌ای و سامان‌دهی نافرمانی مدنی اتحاد شوروی را به فروپاشی و شكست واداشتند.

حسین‌زاده گفت: ایران نیز امروزه به لحاظ وسعت سرزمینی، كمیت جمعیت، كیفیت نیروی انسانی، امكانات نظامی، منابع طبیعی سرشار و موقعیت جغرافیایی ممتاز در منطقه خاورمیانه و هارتلند نظام بین‌الملل به قدرتی كم‌نظیر تبدیل شده است كه از دید كارشناسان سیاسی كشورهای غربی دیگر نمی‌توان با یورش نظامی و جنگ سخت آن را سرنگون كرد بلكه تنها راه سرنگونی نظام جمهوری اسلامی پیگیری مكانیسم‌های جنگ نرم و به كارگیری تكنیك‌های عملیات روانی با استفاده از سه راهبرد دكترین مهار، نبرد رسانه‌ای و سامان‌دهی و پشتیبانی از نافرمانی مدنی است.

وی عنوان كرد: راه‌اندازی پروژه جنگ نرم علیه ایران در مقطع كنونی را باید ناشی از گسترش حس تنفر از امریكا در جهان دانست كه به نظر سران كاخ سفید ایران مركز اصلی ایجاد این تنفر و گسترش آن است. در آمریكا برای مقابله با این موج، نیروی واكنش سریع تشكیل شد تا اولاً در قالب پروژه دموكراتیزه كردن كشورها به خنثی‌سازی نفوذ معنوی ایران در كشورهای اسلامی و منطقه خاورمیانه بپردازد و ثانیاً با القای خطرناك بودن ایران برای امنیت همسایگان اذهان عمومی از اقدامات و نقشه‌های ایالات متحده منحرف شود.
 حسین‌زاده:
ما نتیجه حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه استان را در این میدان دیده‌ایم و اگر قرار باشد به گونه‌ای دیگر در خدمت این قشر خدمت‌گذار بوده و تكالیفمان را به گونه‌ای دیگر به جا آوریم، دریغ نخواهیم كرد

\"\"

جانشین فرماندهی انتظامی استان اصفهان ادامه داد: نكته مهم اینكه آخرین نظرسنجی كه به وسیله شورای روابط خارجی آمریكا در بیشتر كشورهای خاورمیانه مانند مصر، عربستان سعودی، اردن، لبنان و امارات متحده عربی صورت گرفته حاكی از آن است كه كمتر از 10 درصد مردم این كشورها طرفدار دمكراسی به سبك امریكایی‌اند. اكثریت مردم این كشورها معتقدند هدف اصلی امریكا از پروژه دمكراسی‌سازی در خاورمیانه دستیابی آسان به نفت، امنیت اسرائیل و تضعیف مسلمانان است.

وی گفت: پدیده جنگ نرم كه هم‌اكنون به عنوان پروژه‌ای عظیم علیه جمهوری اسلامی ایران در حال تدوین است در شاخص‌هایی ماننده ایجاد نابسامانی اقتصادی، شكل دان به نارضایتی در جامعه، تأسیس سازمان‌های غیردولتی در حجم گسترده، جنگ رسانه‌ای، عملیات روانی برای ناكارامد جلوه دادن دستگاه اداری و اجرایی دولت، تضعیف حاكمیت ایران از طریق روش‌های مدنی و ایجاد ناتوی فرهنگی متبلور می‌شود. در برایند جنگ نرم، عوامل براندازی یا از زمینه‌های موجود در جامعه برای پیشبرد اهداف خود بهره می‌برند یا به طور مجازی سعی در ایجاد نارضایتی در نزد افكار عمومی و سپس بهره‌برداری از آن دارند. به طور كلی تهدیدات علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در برهه زمانی كنونی را می‌توان در گونه تهدیدات نظامی و تهدیدات نرم تقسیم‌بندی كرد.

\"\"

جانشین فرماندهی نیروی انتظامی استان اصفهان یادآور شد: در همین راستا كمیته صلح جاری برای مقامات آمریكایی، نیز تنها راه تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران، را پیگیری جنگ نرم به جای جنگ سخت می‌داند. این استراتژی كه دلتا نام دارد سه محور اصلی آن استفاده از تاكتیك‌های دكترین مهار، نبرد رسانه‌ای و ساماندهی نافرمانی مدنی است. استفاده از مشكلات اقتصادی، تنوع كثرت قومی ایران، ایجاد و دامن زدن به نافرمانی مدنی در تشكل‌های دانشجویی و نهادهای غیردولتی و صنفی، تلاش در نزدیكی به مردم تحت پوشش حمایت از حقوق بشر و دمكراسی در ایران، ایجاد شبكه‌های متعدد رادیو ـ تلویزیونی فارسی زبان حمایت از اپوزیسیون(سفر فعالان جوان خارجی از كشورهای متحد با آمریكا به ایران تحت عناوین جهانگرد كه در صورت نیاز، به جنبش‌های مدنی و نافرمانی‌ها بپیوندند)، تسهیل فعالیت ان.جی.اُ امریكایی در ایران، دعوت فعالان جوان ایرانی به خارج برای شركت در سمینارهای كوچك(این افراد باید از سوی مقامات آمریكایی انتخاب شوند نه نهادهای ایرانی)، استفاده از سفارتخانه‌های كشورهای دیگر و به طور كلی تضعیف ستون‌های حمایتی حكومت ایران از جمله راهكارهای اجرای استراتژی دلتا به شمار می‌آیند.

سرهنگ حسین‌زاده گفت: در فرماندهی انتظامی اصفهان سعی شده كه آگاهی‌های مورد نیاز در مورد جرایم و مشكلات موجود در استان و شهر به اصحاب رسانه داده شود و از خبرنگاران خواسته شده كه این مشكلات و تهدیدات جدی را بسیارخوب بازتاب دهند.

رئیس سابق پلیس آگاهی اصفهان یادآور شد: ما نتیجه حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه استان را در این میدان دیده‌ایم و اگر قرار باشد به گونه‌ای دیگر در خدمت این قشر خدمت‌گذار بوده و تكالیفمان را به گونه‌ای دیگر به جا آوریم، دریغ نخواهیم كرد.

\"\"

یادآور می‌شود، این كارگاه آموزشی یكروزه به همت مدیرت فرهنگی اجتماعی شهرداری آران و بیدگل، در مدرسه شهروند این شهرستان واقع در بوستان شادی برگزار شد و مورد استقبال شایان توجه شركت‌كنندگان قرار گرفت.

\"\"












;
نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
کد امنیتی
ذره بین

هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است

با ثبت نظر خود اولین نفری باشید که برای این خبر نظر ثبت کرده است.